Cap de afiş la turneul de tenis de la Brisbane, primul turneu cu adevărat important al anului, Simona Halep a făcut mai multe declaraţii incendiare înainte de tragerea la sorţi.

halep

Astfel, Simona susţine că, deşi fanii au aşteptări mari de la ea, obiectivul ei nu este neapărat câştigarea unui turneu de Grand Slam sau urcarea pe locul 1 mondial, ci practicarea unui tenis cât mai bun şi cât mai spectaculos.

“Trebuie să mă pregătesc în continuu şi să dau tot ce am mai bun. Obiectivul meu nu este să devin lider mondial ci sa practic un tenis cât mai bun. Mă simt bine şi vreau să arăt cel mai bun tenis al meu în turneele de Grand Slam”, a afirmat Simona.

Sportiva noastră este calificată direct în turul al doilea al turneului de la Brisbane, dotat cu premii în valoare de 885.500 de dolari. Prima sa adversară ar putea fi fostul lider mondial Victoria Azarenka. Evident cu condiţia ca Azarenka să treacă în primul tur de o jucătoare venită din calificări.

Pe Simona nu o sperie un meci cu Azarenka, chiar dacă jucătoarea din Belarus are 2-1 la victorii în meciurile directe. Anul trecut, la US Open, Simona s-a impus, scor 6-3, 4-6, 6-4. Victoriile Azarenkăi datează din 2012, când sportiva noastră încă nu devenise un nume mare la nivel de senioare.

În altă ordine de idei, să nu uităm că săptămâna viitoare avem turnee şi la Shenzhen şi Auckland. Irina Begu este printre favorite la Shenzhen, acolo unde mai joacă Andreea Mitu şi Monica Niculescu. Alexandra Dulgheru şi-a propus să-şi încerce forţele cu Venus Williams, Ana Ivanovic sau Caroline Wozniacki la Auckland.

Nici la nivel de turnee ITF nu stăm prea rău. Cristina Adamescu este favorită 10 în Antalya, iar Marius Petcu va evolua în calificări la competiţia de 10.000 de dolari din Turcia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version