Echipa de FED CUP a României susţine în weekend, la Cluj, meciul mult aşteptat cu Cehia, din sferturile de finală ale Grupei Mondiale.

Echipa Romaniei este pregatita sa elimine campioana mondiala en-titre
Echipa Romaniei este pregatita sa elimine campioana mondiala en-titre

Revenită după mulţi ani pe prima scenă a FED CUP, echipa noastră are ghinionul să dea piept, încă din primul tur, cu Cehia, campioana mondială en-titre şi o echipă care a dominat copios competiţia în ultimii ani.

Totuşi, beneficiind de sprijinul unui public infernal, fetele noastre speră să răstoarne calculele calificării şi să dea lovitura.

Marea presiune este, din păcate, pe Simona Halep, care şi-a amânat operaţia la nas pentru a da o palmă dură haterilor şi a juca pentru România în FED CUP.

Presiunea este cu atât mai mare dacă ne gândim că Simona va fi şi prima jucătoare care va intra în focuri. Astfel, constănţeanca dă piept sâmbătă, de la ora 13.00 (în direct pe Dolce Sport), cu Karolina Plişkova, a doua jucătoare a Cehiei.

Cehoaica este un adversar incomod care ocupă locul 13 mondial şi are în palmares patru titluri WTA. Totuşi, Simona are avantajul meciurilor directe, ea reuşind să o învingă pe cehoaica de fiecare dată în cele trei partide disputate până acum. Mai mult, Simona nu a pierdut niciun set cu Plişkova, învingând-o inclusiv la Sydney, anul acesta.

În al doilea meci de sâmbătă, Monica Niculescu dă piept cu Petra Kvitova, marea speranţă a Cehiei. Misiunea Monicăi este extrem de dificilă în condiţiile în care Kvitova ocupă locul 9 mondial. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată, în 2013, la Eastbourne, când Kvitova s-a impus clar, 6-4, 6-1.

Duminică, de la ora 13.00, spectacolul începe cu mult aşteptatul meci dintre Simona Halep şi Petra Kvitova. Constănţeanca are avantaj moral graţie victoriilor obţinute în cele două meciuri directe de până acum, dar o confruntare între Halep şi Kvitova este oricând un meci deschis oricărui rezultat.

Al doilea meci al zilei va fi cel dintre Monica Niculescu şi Karolina Plişkova. În ciuda faptului că adversara sa stă mult mai bine în ierarhia WTA, Monica a învins-o pe două ori pe Plişkova, în cele două meciuri directe disputate până acum. Mai mult, Monica a bătut-o chiar măr pe cehoaică, 6-3, 6-1 la Nantes (2012) şi 6-1, 6-1 la New Haven (2014).

În cazul în care meciul este egal, 2-2, după patru meciuri, duminică se va disputa şi un meci de dublu. Pentru România a fost anunţată perechea Andreea Mitu – Raluca Olaru, însă este foarte posibil ca, în cazul în care va putea fizic, Monica Niculescu să intre în locul Andreei Mitu. Pentru Cehia ar urma să joace la dublu perechea Allertova – Strycova.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version