Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis a României, s-a calificat joi, pentru a doua oară în carieră, în finala Grand Slam-ului de la Roland Garros.

Halep a făcut în semifinale un nou meci magistral, și-a dominat mental adversara și a trecut în trei seturi de Karolina Plișkova, locul 3 mondial, scor 6-4, 3-6, 6-3.

Spre deosebire de alte partide, Simona a intrat tare în meci și a făcut rapid diferența, adjudecându-și primul set fără mari probleme.

Plișkova a încercat în actul al doilea să-și pună cât mai bine în valoare avantajul alonjei. I-a ieșit, cu emoții, și a egalat situația la seturi.

Însă în decisiv pe teren a existat, practic, o singură jucătoare. Indiferent de cât de mult a căutat Plișkova să-și varieze jocul, cehoaica s-a lovit de un zid monumental.

Halep a alergat pe tot terenul, s-a agățat de fiecare minge și, în cele din urmă, a obținut un succes uriaș, meritat și, mai ales, foarte muncit.

Simona se califică pentru a doua oară în carieră în finala unui turneu de Grand Slam și o face tot la Roland Garros, unde a pierdut în ultimul act cu Șarapova, foarte greu, în 2014, dar unde a câștigat competiția de junioare în urmă cu aproape un deceniu.

Victoria de joi este și mai importantă dacă ne gândim că Halep și Plișkova se aflau în bătălie decisivă pentru a prelua de la nemțoaica Angelique Kerber poziția de lider mondial.

Simona este la un pas de a cuceri lumea, urmând să aibă un adversar, măcar teoretic, mult mai accesibil în finală, iar dacă va trece și de meciul de sâmbătă va îndeplini cele două bariere pe care le mai avea de atins, să câștige un Grand Slam și să devină lider mondial.

În fața sa va sta letona Jelena Ostapenko, locul 47 mondial, sportivă care în semifinale a trecut de elvețianca Timea Bacsinszky, scor 7-6, 3-6, 6-3.

Halep și Ostapenko nu s-au mai întâlnit până acum, însă letona este un adversar care nu trebuie subestimat. La 20 de ani, împliniți chiar în ziua semifinalei, Ostapenko este o jucătoare de mare forță care a trecut de Caroline Wozniacki, Sam Stosur sau Monica Puig, campioana olimpică de anul trecut, pentru a-și trece în cont prima finală de Grand Slam din carieră.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version