Simona Halep a debutat duminică la turneul feminin de tenis de la Beijing (China), competiție dotată cu premii în valoare de aproape 8,3 milioane de dolari.

Debutat este mult spus pentru că, după cum se așteptau mulți, Simona nu a putut să se recupereze după accidentarea suferită la spate și a rezistat doar o jumătate de oră pe teren în confruntarea cu Ons Jabeur, din Tunisia, ocupanta locului 113 mondial.

Din păcate, Simona a forțat nota exclusiv pentru a bifa un cec în valoare de un milion de dolari încasat de la WTA. Este prima pe care o primește jucătoare care a încheiat sezonul precedent pe locul 1 mondial, iar în sezonul în curs a bifat participări la toate turneele de top, mai puțin cele de Grand Slam.

Impresia lăsată poate fi una dezamăgitoare, însă mai important este modul în care o va afecta această forțare pe termen mediu și lung, în condițiile în care Simona își dorea o participare cât mai bună la Turneul Campioanelor, competiție care încheie sezonul și care va avea loc în mai puțin de o lună.

De asemenea, Simona încasează o lovitură importantă și în clasamentul mondial. Ea pierde 640 de puncte după ce nu a reușit să-și apere finala jucată anul trecut și pierdută în fața franțuzoaicei Caroline Garcia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version