Cotată cu prima şansă la câştigarea Turneului Campioanelor de la Singapore, graţie clasamentului WTA, Simona Halep a arătat marţi, încă o dată, că rusoaica Maria Şarapova este o nucă prea tare pentru a fi spartă.

halep

Timorată de forţa adversarei, Simona a încercat o paletă cât mai largă de lovituri şi să o alerge pe rusoaică dintr-un colţ în celălalt al terenului, acţiune care i-a adus un oarecare succes în primul set.

Totuşi, mai experimentată, Şarapova a controlat momentele decisive ale setului şi şi-a adjudecat actul cu 6-4.

Simona a solicitat intervenţia antrenorului Darren Cahill şi o pauză de vestiar, însă nici aceste acţiuni nu au schimbat soarta partidei. Deşi încurajată de sute de români aflaţi în tribune, constănţeanca s-a precipitat în setul al doilea şi i-a oferit rusoaicei şansa să se distanţeze rapid.

Simona a recuperat două break-uri, la 1-5 şi la 3-5, dar a fost prea puţin şi prea târziu, Şarapova impunându-se în cele din urmă, cu 6-4, 6-4. Rusoaica a obţinut a şasea victorie din şase meciuri disputate împotriva constănţencei.

Cu o victorie şi o înfrângere la activ, Simona are nevoie de un succes neaparăt în partida cu Agnieszka Radwanska, în ultima etapă din faza grupelor, pentru a mai spera la calificarea în semifinale.

În primul meci de marţi, Flavia Pennetta a învins-o pe poloneză, cu 7-6, 6-4, şi rămâne în cărţi pentru calificarea în penultimul act al Turneului Campioanelor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version