Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis din România la ora actuală, a debutat cu o victorie chinuită în 2016.

halep

Obligată să spună “pas” turneului de la Brisbane, de săptămâna trecută, din cauza unor probleme medicale, Simona Halep a debutat la Sydney, împotriva franţuzoaicei Caroline Garcia, sportivă pe care a învins-o, cu 6-4, 2-6, 6-1.

Simona a început meciul în forţă, împotriva unei adversare extrem de dificile, şi a controlat primul set pe care şi l-a adjudecat fără probleme.

În setul al doilea, sportiva noastră a început să resimtă din nou dureri la tendonul lui Ahile, nu a reuşit să lovească mingea corespunzător şi să se deplaseze cum trebuie pe teren, iar adversara a profitat la maxim.

pub-7card

Venită după o serie de nouă victorii consecutive, Caroline Garcia a prins curaj, a început să lovească din ce în ce mai puternică, să o alerge pe Simona dintr-un colţ al celuilalt şi, în cele din urmă, să-şi adjudece setul clar, 6-2.

La finalul actului al doilea, Simona a solicitat intervenţia antrenorului Darren Cahill şi l-a informat pe acesta de problemele avute la tendon.

Totuşi, două intervenţii ale fizioterapeutului au ajutat-o pe Simona să treacă peste dureri, să-şi impună jocul şi să câştige setul decisiv lejer, 6-1.

Simona se califică în sferturile de finală ale turneului de la Sydney, obţinând 19.660 de dolari şi 100 de puncte WTA. Misiunea constănţencei rămâne, însă, una extrem de dificilă.

În cazul în care va reuşi să se recupereze după meciul cu Garcia, Simona va da piept, miercuri, cu Karolina Plişkova (Cehia), favorita numărul 5 şi locul 11 în ierarhia mondială.

Meciul se anunţă extrem de interesant, în condiţiile în care cele două jucătoare s-ar putea reîntâlni în februarie, în FED CUP. Simona a bătut-o pe cehoaică de două ori anul trecut, fără să cedeze vreun set, dar Plişkova este în mare formă şi a trecut în optimi, cu 6-3, 6-0, de Anastasia Pavliucenkova.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version