Sorana Cîrstea s-a calificat, miercuri, în turul al treilea al Australian Open, primul Grand Slam de tenis al anului.

sorana

Sportiva noastră a produs una dintre surprizele zilei învingând-o clar, scor 7-6, 6-3, pe Carla Suarez Navarro (Spania, a 10-a favorită a turneului).

Sorana a reuşit unul dintre cele mai bune meciuri din ultimii ani, aducând aminte de perioada în care se bătea de la egal la egal cu marile tenismene ale lumii.

Sportiva noastră a alternat loviturile în forţă, agresivă, cu cele tehnice care i-au permis să găsească unghiuri formidabile şi să nu-i ofere nicio şansă ibericei.

Este succesul de care Sorana avea nevoie pentru a-i reda încrederea în propriile forţe, după câţiva ani în care românca a fost măcinată de accidentări.

Absentă anul trecut de la Australian Open, Sorana şi-a asigurat, prin calificarea în turul III, în jur de 100.000 de dolari şi 130 de puncte WTA care i-ar permite să se apropie vertiginos de TOP 50 mondial.

Sorana poate profita de culoarul favorabil pe care şi l-a făcut. Următoarea sa adversară este americanca Alison Riske, sportivă care a trecut în turul II de chinezoaica Shuai Zhang, a 20-a favorită a competiţiei, scor 7-6, 4-6, 6-1.

Sorana Cîrstea şi Alison Riske (locul 42 mondial) s-au mai întâlnit de trei ori până acum, iar românca are avantaj moral, 2-1. Mai mult, trebuie precizat că Sorana a câştigat ultimele două meciuri directe, singura victorie a americancei datând din 2007, din calificările de la US Open.

Din păcate, Sorana Cîrstea este singura sportivă din România rămasă pe tabloul principal. Afectată de probleme medicale, Irina Begu nu a reuşit să-şi atingă potenţialul maxim în partida cu Kristyna Pliskova (Cehia) şi a cedat, scor 4-6, 6-7.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version