Cele mai bune jucătoare de tenis din România atacă turneele săptămânii (Brisbane, Shenzhen şi Auckland) cu multă încredere, dar şi cu gândul deja la Australian Open.

 

In ciuda efortului depus pe teren, Monica Niculescu nu a ezitat sa se pozeze cu fanii
In ciuda efortului depus pe teren Monica Niculescu nu a ezitat sa se pozeze cu fanii

Şi, în speranţa unui parcurs cât mai lung la Melbourne, Monica Niculescu, Irina Begu sau Alexandru Dulgheru şi-au propus să stea cât mai mult pe teren pentru a se adapta la condiţiile din zona Oceania.

Iar până acum se pare că aceste condiţii le priesc de minune fetelor noastre. Cotată cu şansa a treia la câştigarea Shenzhen Open, Irina Begu a expediat-o rapid pe Lara Arruabarrena (Spania), sportivă pe care a învins-o cu 6-3, 6-2.

Irina are nevoie de cât mai multe victorii în China, pentru a-şi asigura statutul de cap de serie la Australian Open, însă misiunea ei nu este una uşoară. Pentru că următoarea adversară va fi Anna Lena Friedsam, care a trecut lejer de Bojana Jovanovski, 6-0, 6-3.

Aflată şi ea pe tabloul principal de la Shenzhen Open, Monica Niculescu, a patra favorită a competiţiei, a avut ceva de furcă împotriva letonei Anastasija Sevastova, dar în cele din urmă s-a impus, scor 1-6, 6-4, 6-3. Pentru Monica urmează un meci cu unguroaica Timea Baboş (6-3, 6-2 cu Evghenia Rodina).

Alexandra Dulgheru a obţinut şi ea o victorie spectaculoasă în primul tur al turneului de la Auckland (Noua Zeelandă). Deşi vine după câţiva ani în care cariera ei a fost pusă sub semnul întrebării din cauza problemelor medicale, “Piti” a demonstrat, la Auckland, că are forţa necesară de a se bate cu o sportivă de forţă precum belgianca Alison Van Uytvanck, a opta favorită a competiţiei.

Dulgheru s-a impus, cu 1-6, 6-2, 6-4 şi va evolua în optimi împotriva învingătoarei dintre Yulia Putinţeva şi Marina Erakovic.

Tabloul ar putea fi completat de o victorie de vis a Andreei Mitu, sportivă care urmează să joace luni împotriva Katerinei Siniakova, în primul tur de la Shenzhen.

Cap de serie numărul 1 la Brisbane, Simona Halep va intra în focuri direct în turul al doilea, ea urmând să joace cu învingătoarea dintre Victoria Azarenka şi Elena Vesnina.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version