Steaua Bucureşti, vicecampioana României en-titre, a devenit lider în Liga I, sâmbătă seara, după ce s-a impus, cu 1-0, pe terenul formaţiei Pandurii Târgu Jiu.

sursa foto dolcesport.ro
sursa foto dolcesport.ro

Deşi disputa de la Severin se anunţa a fi drept derbiul etapei, partida a fost dominată copios de Steaua, formaţie care a avut mai mereu posesia în faţa unei echipe decise să se apere supraaglomerat.

Totuşi, situaţia meciului putea fi alta dacă Mrzljak fructifica o mare ocazie a gazdelor în finalul primei reprize. Croatul şi-a bătut pur şi simplu joc de o acţiune senzaţională a lui Sânmărtean. Mrzljak s-a trezit singur cu balonul în picior la 13 metri de poarta adversă, a întârziat şutul, a reluat slab, dintr-o poziţie ideală, şi Niţă a reţinut.

Steaua a avut clar posesia, dar a reuşit să puncteze doar dintr-o fază fixă, respectiv o lovitură liberă transformată impecabil de Boldrin în minutul 69.

Pe final, Petre Grigoraş a forţat ofensiva, dar cei de la Pandurii nu au găsit soluţia ideală pentru a salva măcar un punct din acest meci, astfel că Steaua s-a impus, cu 1-0.

Iar vicecampioana profită din plin de pasul greşit făcut de Dinamo, 1-1 cu Gaz Metan Mediaş, pe teren propriu, şi urcă pe primul loc al Ligii I, deşi are şi un meci mai puţin disputat.

În celelalte meciuri disputate până acum în etapa a 6-a a Ligii I s-au înregistrat numai rezultate de egalitate. Pe lângă Dinamo – Gaz Metan 1-1, am mai avut şi Concordia Chiajna – CSMS Iaşi 0-0 şi ACS Politehnica Timişoara – CFR Cluj 1-1.

Duminică se joacă CS Universitatea Craiova – Viitorul Constanţa (18.00) şi Astra Giurgiu – FC Voluntari (21.00), iar luni etapa se încheie cu FC Botoşani – ASA Târgu Mureş (21.00).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version