Steaua Bucureşti, vicecampioana României la fotbal, a făcut un pas mare spre calificarea în play-off-ul UEFA Champions League, după ce a obţinut un rezultat de egalitate, 1-1, pe terenul formaţiei Sparta Praga, marţi seara, în prima manşă din turul III preliminar.

steaua

Cotată cu şanse minime la victorie, în special din cauza problemelor de efectiv, Steaua a început în forţă meciul de la Praga şi a fost aproape să deschidă scorul încă din minutul 4, când Stanciu a fost blocat in extremis de Bicik.

Încet, dar sigur, cehii au început să-şi impună ritmul şi au trecut şi ei pe lângă gol după doar două minute, când şutul lui Dockal a fost scos cu greu de Niţă.

Ulterior, jocul s-a mai domolit, dar cehii au continuat să aibă iniţiativa în prima repriză. Chiar şi aşa, în minutul 32, Momcilovic a căzut în careul advers, în urma unei faze fixe, dar centralul a evitat să acorde un penalty pentru Steaua, deşi acţiunea a fost cel puţin una discutabilă.

În minutul 36, Sparta Praga a deschis scorul. Sural a câştigat duelul aerian cu fundaşii Stelei şi a punctat cu o superbă lovitură cu capul, după un corner.

Încercând să profite de moment şi să înscrie din nou, cehii au presat şi au ratat, până la pauză, alte două ocazii importante, prin Lafata şi Konate.

Inspiraţia lui Laurenţiu Reghecampf l-a făcut să forţeze cu Adrian Popa, aruncat în luptă în locul lui Tudorie, iar internaţionalul român a dinamizat ofensiva Stelei.

În aceste condiţii, Steaua a fost echipa mai periculoasă în partea a doua a jocului. Totuşi, golul egalizator a venit tot în urma unei faze fixe.

În minutul 75, Nicuşor Stanciu a transformat impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri, aducând aminte de unul dintre golurile marcate de Gică Hagi în urmă cu 28 de ani, când Steaua câştiga cu 5-1 pe terenul formaţiei Sparta Praga, în prima manşă a primului tur din Cupa Campionilor Europeni.

De această dată a fost doar 1-1, dar Steaua devine favorită înainte de returul de miercurea viitoare, mai ales că Sparta Praga, deşi fostă sfert-finalistă a Europa League, nu a impresionat deloc în meciul de pe teren propriu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version