Steaua București, vicecampioana României la fotbal, a obținut, joi seara, prima victorie din grupele Europa League, formația noastră impunându-se, cu 2-1, în disputa cu gruparea turcă Osmanlispor.

steaua

Obligată să câștige meciul pentru a se menține în lupta pentru calificarea în primăvara europeană, Steaua a început prost meciul cu Osmanlispor și a fost dominată clar în prima repriză, când adversarii au părut să aibă o viteză în plus.

Mai mereu periculoși în fața porții adverse, turcii au deschis scorul în minutul 30, când Ndiaye a fructificat un balon venit de la Vrsajevic.

Conștient că nu mai are ce să apere, Reghecampf a forțat la pauză. L-a aruncat în luptă pe Golubovic în locul lui Gabi Enache, a pus presiune pe defensiva adversă cu un vârf de meserie, iar această tactică a dat roade.

Mai prezentă în jumătatea de teren adversă, Steaua a egalat cu șansă în minutul 68. Boldrin a executat excelent o lovitură liberă, din lateral dreapta, goalkeeperul advers a respins aiurea, în fața porții, mingea l-a lovit în picior pe Momcilovic și a intrat în poartă.

Golul victoriei, și al speranței, a venit în minutul 86, când un nou balon venit din piciorul lui Boldrin a fost fructificat excelent de Tamaș și fundașul Stelei a punctat pentru 2-1.

Rezultatul din acest meci, coroborat cu egalul dintre Zurich și Villarreal, 1-1, complică foarte mult situația grupei. În acest moment, Osmanlispor are 7 puncte, iar Villarreal, Steaua și Zurich câte 6.

Chiar și așa, Steaua știe că orice alt rezultat în afară de victoria obținută pe terenul lui Villarreal îi este fatal din cauza jocului rezultatelor.

Nu ar fi chiar un capăt de țară în condițiile în care, de exemplu, Internazionale Milano a părăsit deja competiția, după ce a pierdut, cu 2-3, pe terenul lui Hapoel Beer Sheva, deși a avut 2-0 în minutul 57.

Anderlecht Bruxelles, Zenit St. Petersburg, Ajax Amsterdam, Șahtior Donețk, Schalke 04 și Sparta Praga s-au calificat deja în 16-imile de finală.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version