Steaua București, vicecampioana României la fotbal, și-a consolidat, duminică seara, poziția de lider al Ligii I, după ce s-a impus, cu 2-1, împotriva formației Universitatea Craiova.

bourceanu

Încurajați de posibilitatea de a depăși liderul la zi din Liga I, oltenii au venit montați să facă un meci mare la București, mai ales că Universitatea a avut un număr record de spectatori pentru o deplasare, peste 2.000.

Disputa de pe Național Arena a început cu momente bune ale ambelor formații. Mai întâi Tănase a ratat întâlnirea cu balonul în fața porții adverse, la o acțiune excelentă a lui William de Amorim. Imediat după, Băluță a prins un șut înșelător, din vole, și mingea a căzut pe plasa porții apărate de Niță.

În minutul 17 și-a intrat în rol centralul Radu Petrescu. Acesta a validat golul de 1-0, înscris de William de Amorim, deși atacantul Stelei se afla într-un offside mare.

Iritați de moment, oltenii au avut puterea să treacă peste și au egalat chiar înainte de pauză. O combinație de efect a Universității a scos din joc trei steliști și l-a adus pe Vătăjelu în situația de a marca. Iar fundașul stânga al oaspeților a înscris cu o reluare elegantă, la colțul lung.

În partea a doua a jocului, ambele formații au părut că termină benzina. Au apărut spații mari în cele două apărări, dar niciuna dintre echipa nu a avut forța necesară pentru a da lovitura de grație.

Și cum probabil centralul Radu Petrescu nu era mulțumit cu rezultatul de egalitate s-a decis să fie omul meciului și a acordat penalty în minutul 75, pentru Steaua, la un henț comis de Acka în afara careului de 16 metri.

Boldrin a transformat cu siguranță și a făcut-o pe Steaua să se distanțeze la șase puncte de principalele urmăritoare din acest moment, Universitatea Craiova și Viitorul Constanța.

Este însă doar ultimul meci dintr-un șir lung de partide din Liga I în care arbitrii uită ce rol au exactitate și vor să iasă în prim plan cu decizii aberante.

Nu mai departe de sâmbătă seara, FC Botoșani s-a impus, cu 2-1, în disputa cu Dinamo București, la capătul unui meci în care, per total, moldovenii au fost echipa mai bună, dar care a fost decis de un penalty acordat total aiurea.

În celelalte meciuri jucate până acum în etapa a 11-a a Ligii I, CSMS Iași – ACS Politehnica Timișoara 0-1, ASA Târgu Mureș – CFR Cluj 1-3, Gaz Metan Mediaș – FC Voluntari 1-0, Viitorul Constanța – Astra Giurgiu 1-0.

Runda se încheie, luni seara, cu Concordia Chiajna – Pandurii Târgu Jiu (20.30, Digi Sport 1, Dolce Sport 1, LOOK TV).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version