Steaua București, vicecampioana României la fotbal, a obținut primul punct din actuala ediție a grupelor Europa League, trupa antrenată de Laurențiu Reghecampf încheind la egalitate, 1-1, meciul de joi seara cu Villarreal, de pe teren propriu.

Sulley Muniru a marcat golul Stelei cu Villarreal
Sulley Muniru a marcat golul Stelei cu Villarreal

Formația noastră a început mult prea timid meciul de pe Național Arena, neținând cont de faptul că spaniolii și-au permis să menajeze o jumătate din echipa care a ținut-o în șah pe Real Madrid, pe Santiago Bernabeu.

Fără Gaspar, Sergio Asenjo, Castillejo, Bakambu sau Sansone în formula de start, Villarreal a găsit forța necesară de a deschide scorul încă din minutul 9.

Bruno a trimis un balon la întâlnire pentru Rafael Santos Borre, Toșca și Niță nu s-au înțeles în privința intervenției, iar columbianul a profitat, i-a luat prim planul fundașului și l-a executat pe Niță cu un șut printre picioare.

Deși dominată în prima repriză, Steaua a egalat rapid, în minutul 19, prin Muniru. Închizătorul ghanez a profitat de o eroare a goalkeeperului advers, care a scăpat balonul printre picioare, și a împins mingea în plasă din numai 2-3 metri.

Repriza a doua a adus o echipă a Stelei mult mai curajoasă. Simțind că adversarul nu forțează, trupa lui Reghecampf s-a instalat rapid în jumătatea adversă.

Încă din primele minute ale actului secund, De Amorim a ratat o ocazie uriașă, șut în transversală din 18 metri, iar oaspeții au fost iertați de un penalty la un henț clar comis în careu de Rukavina.

Conștient că echipa sa trece prin momente dificile, Fran Escriba, antrenorul lui Villarreal, a început să arunce în luptă armele grele în special pentru a bloca jocul.

Spiritele s-au încins din nou spre final, când ambele echipe au ratat câte o ocazie importantă.

S-a încheiat Steaua – Villarreal 1-1, iar vicecampioana României este pe ultimul loc al grupei, după ce FC Zurich a trecut, cu 2-1, de Osmanlispor. Însă partea bună este că, mai ales în repriza a doua, echipa noastră a demonstrat că poate emite pretenții la calificarea în primăvara europeană.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version