După mai bine de şase luni şi jumătate în care au fost angrenaţi în tot felul de competiţii şi acţiuni legate de echipa naţională, formaţiile din SuperLiga de rugby reiau în acest weekend bătălia pentru câştigarea campionatului naţional.

Runda a opta a sezonului regulat a început, vineri, cu înfruntarea dintre Dinamo Bucureşti şi CSM Bucureşti. Iar oaspeţii s-au impus la limită, 25-24, la capătul unei partide de infarct.

Deşi au avut în formula de start numeroase noutăţi, CSM a controlat jocul în prima parte a meciului. Totuşi, ineficienţa a făcut ca oaspeţii să intre la pauză cu un avantaj minim, 13-10.

Jocul s-a animat în partea a doua, când Dinamo a prins un culoar favorabil şi, profitând şi de jocul slab al aripei Jack Cobden, de la CSM, a marcat două eseuri pe partea acestuia şi s-a distanţat la 24-13.

Finalul a aparţinut tot oaspeţilor. CSM s-a apropiat la 20-24, iar în ultimele minute a reuşit eseul victoriei, la o fază în care centralul Vlad Iordăchescu a avut nevoie de ajutorul arbitrului-video.

Totuşi, rezultatul putea fi altul dacă gazdele nu ratau o lovitură de pedeapsă dintr-o situaţie ideală, prin Liueli Simote. Şutul acestuia, de la 22 de metri uşor lateral dreapta s-a dus puţin pe lângă şi CSM Bucureşti a bifat prima victorie în campionat după trei înfrângeri consecutive, respectiv din 12 august, când “tigrii” treceau surprinzător, pe teren propriu, de RCM Timişoara cu 16-12.

Etapa a opta a SuperLigii de rugby continuă sâmbătă, cu Universitatea Cluj – Steaua (14.00, Dolce Sport), şi se va încheia duminică, cu Politehnica Iaşi – CSM Baia Mare (14.00, rugbytv.ro), RCM Timişoara fiind echipa care stă în această rundă din cauza numărului impar de echipe înscrise în competiţie.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version