Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Surprize de proporții în Europa League. Milan, Bordeaux, Leipzig, Beșiktaș sau Anderlecht, printre echipele eliminate încă din grupe

Joi seara s-au disputat ultimele meciuri din grupele Europa League.

Grecii de la Olympiakos au redus la tacere marele Milan

Au fost numeroase rezultate surprinzătoare, totul culminând cu eliminarea din competiție a uneia dintre echipele cu mari pretenții, AC Milan.

Bayer Leverkusen a câștigat la pas Grupa A. În ultima etapă, nemții s-au impus, cu 5-1, pe terenul ciprioților de la AEK Larnaca, Dominik Kohr și Leon Bailly fiind cei mai buni jucători de pe teren.

Din păcate, Ludogoreț Razgrad a terminat pe ultimul loc în grupă. Bulgarii, fără Cosmin Moți și Dragoș Grigore și cu Claudiu Keșeru intrat pe teren abia în minutul 72, au făcut doar 1-1 acasă cu FC Zurich.

Grupa B a adus eliminarea surprinzătoare a lui RasenBallsport Leipzig, formație care, în ultima etapă, s-a împiedicat inexplicabil de Rosenborg Trondheim, pe teren propriu.

A fost 1-1, singurul punct obținut de norvegieni în grupă, și Leipzig nu a reușit să profite de înfrângerea suferită de Celtic Glasgow, 1-2 acasă cu Red Bull Salzburg.

Grupa C a adus o altă eliminare surprinzătoare. Girondins Bordeaux a părăsit competiția, deși a câștigat, cu 1-0, pe terenul lui FC Copenhaga.

Slavia Praga, cu Alexandru Băluță intrat pe teren abia în prelungiri, a trecut cu 2-0 de Zenit St. Petersburg și merge alături de gruparea din Rusia în faza 16-imilor de finală.

Grupa D a adus o altă eliminare surprinzătoare, dar care se știa deja. Anderlecht Bruxelles a evoluat mult sub așteptări și a încheiat grupa cu doar trei puncte, ultimul bifat în etapa a șasea, 0-0 pe terenul lui Dinamo Zagreb.

În schimb, deși merge foarte prost în campionat, Fenerbahce Istanbul se califică în 16-imile de finală din Europa League, deși a pierdut, scor 0-1, meciul cu Spartak Trnava din deplasare.

Arsenal Londra și Sporting Lisabona și-au respectat blazonul și au dominat cu autoritate Grupa E. În ultima etapă am avut Arsenal – Qarabag Agdam 1-0 și Sporting Lisabona – Vorskla Poltava 3-0.

Grupa F a adus cea mai mare surpriză din ultima etapă. Deși are un parcurs modest în campionatul intern, Olympiakos Pireu a reușit imposibilul și a eliminat-o pe AC Milan din Europa League.

A fost 3-1 pentru greci, exact același scor cu care se impuseseră și italienii în tur. Iar cum cele două formații au terminat grupa la egalitate de puncte, departajarea finală s-a făcut la golaverajul general, capitol la care grecii au stat mai bine, +5 la +3.

Betis Sevilla a câștigat grupa, deși în ultima etapă a făcut doar 0-0 în deplasare cu luxemburghezii de la Dudelange.

Villarreal și Rapid Viena se califică fără mari emoții din Grupa G. În ultima etapă am avut Rapid Viena – Glasgow Rangers 1-0 și Villarreal – Spartak Moscova 2-0.

Ultima etapă din Grupa H a adus două rezultate uimitoare: Lazio Roma – Eintracht Frankfurt 1-2 și, mai ales, Olympique Marseille – Apollon Limassol 1-3.

În ciuda înfrângerii suferite, Lazio merge în 16-imi alături de Eintracht, în timp ce Marseille s-a făcut total de râs, terminând grupa cu un singur punct obținut și 16 goluri încasate.

O altă mare surpriză s-a produs în Grupa I, acolo unde Malmo FF a reușit și ea ceea ce părea imposibil. S-a impus, cu 1-0, pe terenul lui Beșiktaș Istanbul și s-a calificat în 16-imi, în dauna grupării turce.

Genk a câștigat fără mari probleme grupa, după 4-0 acasă cu Sarpsborg.

FC Sevilla și FC Krasnodar s-au calificat din Grupa J. Rușii merg mai departe, deși în ultima etapă au cedat clar, scor 0-3, în Andaluzia. Ei au profitat de pasul greșit făcut de Standard Liege, formație care s-a împiedicat în Turcia, 0-0 la Akhisarspor.

În Grupa K, Rennes și-a respectat blazonul câștigând, cu 2-0, meciul direct pentru calificare cu FC Astana. Alături de francezi, în 16-imi merge și Dinamo Kiev, deși ucrainienii au cedat surprinzător acasă, 0-1 cu FK Jablonec.

Grupa L a adus dezastrul pentru Răzvan Lucescu. Deși a păstrat până spre final șanse de calificare, PAOK Salonic a terminat grupa pe ultimul loc, cedând clar acasă, 1-3 cu BATE Borisov.

Grecii au fost depășiți inclusiv de MOL Vidi, formație care a bifat un istoric 2-2 cu Chelsea Londra, acasă, la capătul unui meci în care oaspeții au avut câteva nume mari în echipă precum Willian, Alvaro Morata, Cesc Fabregas sau Ruben Loftus Cheek, pe parcurs intrând și Olivier Giroud sau Pedro Rodriguez.

Cele 32 de echipe care vor intra în urne la tragerea la sorți de luni, pentru 16-imile de finală, sunt 4 din Spania (Betis Sevilla, Villarreal, FC Sevilla, Valencia), 3 din Italia (Lazio Roma, Napoli, Internazionale Milano), câte două din Germania (Bayer Leverkusen, Eintracht Frankfurt), Austria (Red Bull Salzburg, Rapid Viena), Rusia (Zenit St. Petersburg, FC Krasnodar), Cehia (Slavia Praga, Viktoria Plzen), Turcia (Fenerbahce Istanbul, Galatasaray Istanbul), Anglia (Arsenal Londra, Chelsea Londra), Portugalia (Sporting Lisabona, Benfica Lisabona), Ucraina (Dinamo Kiev, Șahtior Donețk) și Belgia (Racing Club Genk, FC Bruges) și câte una din Elveția (FC Zurich), Scoția (Celtic Glasgow), Croația (Dinamo Zagreb), Grecia (Olympiakos Pireu), Suedia (Malmo FF), Franța (Rennes) și Belarus (BATE Borisov).

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv