Ediţia din acest an a Turneului Campioanelor la tenis va avea două finaliste surpriză, respectiv poloneza Agnieszka Radwanska şi cehoaica Petra Kvitova.

1017970747

Competiţia părea a fi o afacere în două, după eliminarea Simonei Halep încă din faza grupelor. Rusoaica Maria Şarapova şi iberica Garbine Muguruza erau văzute drept mari favorite înaintea meciurilor din semifinale, dar ambele au pierdut surprinzător.

Obosită de efortul depus, în condiţiile în care a participat şi în turneul de dublu, Muguruza a câştigat greu primul set al semifinalei cu Radwanska, 7-6, dar a cedat următoarele două seturi, 3-6, 5-7.

Nici Maria Şarapova nu a fost în apele ei în semifinala cu Petra Kvitova. Rusoaica, abia revenită pe teren după o lungă absenţă, nu a mai reuşit să se ridice la nivelul aşteptat şi a cedat în minim de seturi, 3-6, 6-7.

Din prisma palmaresului direct, Kvitova pare favorită înaintea finalei cu Radwanska în condiţiile în care cehoaica a câştigat şase dintre cele opt meciuri directe.

Kvitova a mai câştigat Turneul Campioanelor în 2011, 7-5, 4-6, 6-3 în finala cu Victoria Azarenka (Belarus). Radwanska este la prima astfel de finală.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version