Ana Bogdan, ocupanta locului 66 mondial, s-a calificat marți seara, în premieră, în turul II de la Roland Garros.

Ana Bogdan

Măcinată de accidentări la spate și la cot în startul sezonului, Ana Bogdan și-a găsit greu ritmul și a avut emoții și la Paris, unde a trecut în trei seturi de cehoaica Marketa Vondroușova, ocupanta locului 94 mondial.

Ana Bogdan a avut nevoie de o oră și 55 de minute de joc pentru a se impune, scor 6-3, 1-6, 6-4, și a obține o victorie care îi asigură 70 de puncte WTA și un cec în valoare de 79.000 de euro.

În turul al doilea, Ana Bogdan dă piept cu nemțoaica Angelique Kerber, locul 12 mondial și a 12-a favorită a competiției. Sportiva noastră este conștientă că va avea parte de un meci infernal, dar este dispusă să arunce toată energia în luptă pentru a bifa unul dintre cele mai bune rezultate ale carierei.

Miercuri sunt programate alte trei partide cu reprezentante ale României la start. Simona Halep dă piept cu americanca Alison Riske, într-unul dintre ultimele meciuri din primul tur, în timp ce turul al doilea începe cu disputele Alexandra Dulgheru – Anett Kontaveit (Estonia) și Mihaela Buzărnescu – Rebecca Peterson (Suedia).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version