Ana Bogdan și Monica Niculescu, cele două reprezentante ale României pe tabloul principal al turneului feminin de tenis din Hong Kong, s-au calificat în optimile de finală ale competiției dotate cu premii în valoare de 750.000 de dolari.

Ana Bogdan

Monica a fost prima sportivă din România care a intrat în competiție. Aflată în acest moment pe locul 87 mondial, Monica a trebuit să revină de la 0-1 la seturi și de la 4-5 în setul al doilea pentru a se impune, cu 4-6, 7-6, 6-4, în confruntarea cu Ons Jabeur, din Tunisia, jucătoare care a trebuit să treacă prin calificări pentru a prinde un loc pe tabloul principal al competiției.

Ana Bogdan, locul 78 mondial, avea măcar teoretic un meci mai ușor cu Caroline Dolehide, din SUA, jucătoare ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky-looser.

Totuși, Ana Bogdan a avut nevoie de două ore și 32 de minute pentru a câștiga, cu 6-7, 6-3, 7-5, un meci de povestit nepoților. În primul set, cele două sportive au ajuns la tiebreak după ce americanca a avut chiar și 5-0 la game-uri. 

În decisiv, suspansul a atins cote alarmante. Americanca a condus din nou cu 3-0 și 5-1, dar Ana Bogdan a salvat trei mingi de meci înainte de a găsi resurse nebănuite pentru a înclina balanța în favoarea ei.

Monica Niculescu și Ana Bogdan și-au asigurat câte 7.195 de dolari și 30 de puncte WTA. În optimi avem meciuri de foc: Monica Niculescu – Daria Gavrilova, din Australia, favorită 7 și Ana Bogdan – Garbine Muguruza, Spania, favorită 4.

Gavrilova a trecut de Zarina Diyas, din Kazahstan, 3-6, 7-5, 6-1, iar Muguruza a surclasat-o pe compatrioata sa, Sara Sorribes Tormo, 6-3, 6-1.

Monica Niculescu și Daria Gavrilova nu s-au mai întâlnit până acum. Garbine Muguruza a bătut-o pe Ana Bogdan la Monterrey (Mexic), anul acesta, scor 6-0, 7-5.

Din păcate, Sorana Cîrstea, la Linz (Austria), și Irina Begu, la Tianjin (China), au fost eliminate prematur, ele cedând meciuri în care erau favorite.

Sorana a pierdut, 4-6, 2-6, cu elvețianca Jil Teichmann, locul 158 mondial, iar Irina a pierdut, 5-7, 3-6, cu chinezoaica Yuxuan Zhang, locul 225 mondial.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version