Ana Bogdan este a patra jucătoare din România care ajunge în turul al doilea la Australian Open, primul Grand Slam de tenis al anului.

Ana Bogdan

Sportiva noastră a obținut una dintre cele mai importante victorii din carieră, reușind să o elimine pe franțuzoaica Kristina Mladenovic, a 11-a favorită a competiției și locul 11 mondial.

Iar succesul nu a venit oricum ci a fost obținut de o manieră categorică, Ana reușind să-și spulbere celebra adversară, scor 6-3, 6-2, într-un meci care a durat 85 de minute.

Au fost însă multe game-uri de mare luptă, dar, în cele din urmă, românca a gestionat mai bine momentele decisive și a arătat, poate pentru prima dată, la 25 de ani, că are calitățile necesare pentru a se bate de la egal la egal cu orice jucătoare de top.

Ana Bogdan, aflată în acest moment pe locul 104 mondial, și-a îmbunătățit deja rezultatul de anul trecut și are asigurată ascensiunea între primele 100 de sportive ale lumii.

Mai mult, este a treia oară la rând când Ana Bogdan reușește să depășească turul al doilea la un turneu de Grand Slam, iar acum are un culoar favorabil care i-ar permite să-și îmbunătățească palmaresul.

În turul al doilea, Ana Bogdan urmează să dea piept cu Yulia Putințeva, din Kazahstan, 23 de ani, locul 54 mondial și o sportivă care până acum are în palmares doar un sfert de finală la Roland Garros.

Putințeva a trecut în primul tur, cu 7-5, 7-6, de britanica Heather Watson (25 de ani, locul 68 mondial).

Yulia Putințeva și Ana Bogdan nu au mai jucat până acum.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version