Andreea Roșca, una dintre marile speranțe ale tenisului feminin românesc, a bifat, duminică, un nou titlu.

 

Sportiva de doar 18 ani, locul 512 mondial, a câștigat turneul feminin de tenis de la Hammamet (Tunisia), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Andreea, cotată cu șansa a patra la câștigarea competiției, s-a impus clar în finală, scor 6-2, 6-4, în duelul cu favorita trei, sârboaica Natalija Kostic, o sportivă mult mai experimentată.

Este al patrulea titlu cucerit de Andreea Roșca la simplu, după dubla reușită la Cairo, anul trecut, și victoria obținută în Antalya la începutul acestui an.

Andreea Roșca a cucerit titlul de la Hammamet de o manieră categorică, cedând doar 12 game-uri în ultimele patru meciuri, deși a avut în față adversare precum Caroline Romeo (Franța, fostă locul 401 mondial), Irina Fetecău (o altă speranță a tenisului feminin românesc), Yu Chieh Hsu (principala favorită a competiției, fostă locul 224 mondial) sau pe Natalija Kostic.

Succesul Andreei este cu atât mai remarcabil dacă amintim și faptul că anul trecut a trecut prin momente cumplite, mama ei încetând din viață după ce a pierdut lupta cu o boală incurabilă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version