Andreea Roşca şi-a confirmat, vineri, statutul de mare speranţă a tenisului feminin românesc, după ce s-a calificat în semifinalele turneului feminin de tenis din Antalya (Turcia), competiţie dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Andreea a obţinut a 18-a victorie consecutivă într-un meci oficial de simplu sau dublu, după ce a trecut în trei seturi, scor 6-2, 2-6, 6-3, de franţuzoaica Elixane Lechemia, a doua favorită a competiţiei.

Meciul a fost unul extrem de complicat pentru sportiva noastră, în condiţiile în care a avut în faţă o jucătoare cu opt ani mai în vârstă şi care, în acest moment, are un avans de circa 230 de locuri în ierarhia mondială.

Însă Andreea a demonstrat încă o dată că este o sportivă extrem de matură pentru cei doar 18 ani ai ei şi nu s-a lăsat doborâtă de faptul că franţuzoaica a reuşit să o egaleze la seturi, după ce jocul din primul act arăta că meciul curge într-o singură direcţie.

Sâmbătă, în semifinale, Andreea Roşca o va înfrunta, într-un adevărat război al viitorului, pe Marina Cernişova (18 ani), marea speranţă a Ucrainei.

Cernişova a trecut în sferturi de o altă româncă, Teodora Stângă, scor 7-5, 6-2, şi are şi ea un avans de peste 200 de locuri în ierarhia mondială, faţă de Andreea Roşca, însă cele trei titluri câştigate la rând în Cairo dau speranţe sportivei noastre pentru un nou rezultat magnific.

Culmea este că Andreea Roşca va juca vineri după-amiaza şi în semifinalele turneului de dublu din Antalya. Ea face echipă cu Gabriela Tătăruş, iar cele două le vor înfrunta pe croata Lea Boşkovic şi rusoaica Alina Silich.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version