După o perioadă în care a avut probleme în a-și impune ritmul de joc, Andreea Roșca, una dintre marile speranțe ale tenisului feminin românesc, și-a regăsit bucuria de a juca și bifează rezultate extraordinare la turneul ITF de 25.000 de dolari de la Sant Cugat (Spania).

Andreea, 19 ani, locul 230 mondial, s-a calificat vineri în semifinalele competiției de simplu de la Sant Cugat, dar și în finala turneului de dublu din Spania.

La simplu, românca a trecut fără probleme, scor 6-3, 6-2, de Andrea Gamiz, din Venezuela, 26 de ani, fostă locul 244 mondial și o sportivă care și-a trecut în cont, până acum, 12 turnee ITF.

Andreea, care a câștigat până acum doar 7 turnee ITF, dintre care cinci numai în acest an, a bifat la Sant Cugat trei victorii clare, deși în fața ei au stat jucătoare cu experiență.

Sâmbătă, în semifinale, Andreea dă piept cu Marina Bassols Ribera, din Spania, o sportivă de numai 18 ani, dar care a ajuns deja pe locul 383 mondial și care vineri a surclasat-o pe compatrioata ei, Yvonne Cavalle Reimers, fostă locul 334 mondial, scor 6-2, 6-0.

Andreea Roșca s-a calificat și în finala turneului de dublu de la Sant Cugat. Ea și mexicanca Renata Zarazua au trecut, cu 6-1, 6-3, de echipa alcătuită din Cristina Bucșa, o iberică născută în Republica Moldova, și Estrella Cabeza Candela, o sportivă de 31 de ani, dar care acum cinci ani intra între cele mai bune 100 de jucătoare ale lumii.

Culmea, în finala de dublu, Andreea Roșca și Renata Zarazua dau piept cu româncele Miriam Bulgaru și Nicoleta Dascălu. Cele două au produs surpriza în semifinale și le-au învins, scor 6-2, 7-5, pe favoritele 3, Despina Papamichail, din Grecia, și Andrea Gamiz, din Venezuela.

Cum ne-am obișnuit, Andreea Roșca nu este singura româncă ce obține rezultate fabuloase în circuitul ITF.

Canadianca Bianca Andreescu, jucătoare de origine română, joacă în sferturile de finală ale turneului de 60.000 de dolari de la Toronto (Canada), urmând să dea piept cu americanca Robin Anderson.

Tot la Toronto, Alexandra Cadanțu și Elena Bogdan joacă în semifinalele turneului de dublu cu canadianca Sharon Fichman și americanca Maria Sanchez.

Emma Răducanu, englezoaica de origine română, dar născută în Canada, s-a oprit în semifinalele turneului de 25.000 de dolari de la Wirral (Marea Britanie).

Deși are doar 15 ani, Emma a profitat la maxim de wild-card-ul primit din partea englezilor care cred în marele ei talent și a ajuns până în penultima fază a competiției. A cedat, cu 5-7, 1-6, în fața Dianei Marcinkevica, o letonă cu 11 ani mai mare decât sportiva de origine română și care are deja la activ șase turnee ITF și o clasare pe locul 196 mondial.

Venită din calificări, Cristina Ene urma să joace vineri în sferturile de finală ale turneului de 25.000 de dolari de la Santa Margherita (Italia), dar competiția a fost dată peste cap de condițiile meteo nefavorabile.

Tot vineri, la Santa Margherita urma să se joace și meciul din semifinalele de dublu în care Cristina Dinu și Andreea Mitu urmau să dea piept cu croata Les Boșkovic și americanca Chiara Scholl.

Elena Cadar a suferit o dublă înfrângere vineri, la turneul de 15.000 de dolari de la Sharm El Sheikh (Egipt). A cedat în sferturile de simplu, 6-2, 3-6, 4-6 cu elvețianca Sandy Marti, dar și în semifinalele de dublu, alături de Jelena Simic, din Bosnia, 6-2, 4-6, 12-14, cu Ola Abou Zekry, din Egipt, și nemțoaica Linda Prenkovic.

Oana Gavrilă și israelianca Maya Tahan joacă în semifinalele de dublu ale turneului de 15.000 de dolari de la Heraklion (Grecia). Ele dau piept cu austriaca Mira Antonitsch și franțuzoaica Josephine Boualem.

Loredana Roșca, favorita principală a turneului de 15.000 de dolari de la Lousada (Portugalia), s-a calificat vineri în semifinale, după 6-3, 6-2 cu Katerina Țigurova, din Elveția, jucătoare venită din calificări.

Tot la Lousada, dar la dublu, în semifinale, Loredana Roșca și Olga Parres Azcoitia (Spania) dau piept cu Francisca Jorge (Portugalia) și Nuudi Maileen (Estonia), în timp ce Karola Patricia Băjenaru și Ana Filipa Santos (Portugalia) dau piept cu Alba Carrilo Marin (Spania) și Noella Zeballos Melgar (Bolivia).

Ioana Gașpar a obținut și ea o dublă victorie, vineri, în Antalya (Turcia). S-a calificat în semifinalele turneului de 15.000 de dolari, după 6-4, 0-6, 6-3, cu italianca Nuria Brancaccio, urmând să dea piept, în penultimul act al competiției, cu Franziska Sziedat, din Germania, sportivă care a eliminat-o greu pe favorita 7, turcoaica Cemre Anil, 6-2, 6-7, 7-5.

Ioana Gașpar s-a calificat și în finala turneului de dublu din Antalya, alături de Gabriela Tătăruș. Cele două le-au învins, cu 6-3, 6-1, pe Polina Golubovskaia (Rusia) și Anastasia Poplavska (Ucraina), iar sâmbătă joacă în finală cu principalele favorite, turcoaicele Ipek Oz și Melis Sezer.

Onoarea băieților este salvată de echipa alcătuită din Victor Cornea și Mircea Alexandru Jecan. Cei doi joacă în semifinalele turneului de 25.000 de dolari de la Santa Margherita (Italia) cu italienii Francesco Forti și Francesco Maestrelli.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version