Andreea Roșca, una dintre marile speranțe ale tenisului feminin românesc, s-a calificat sâmbătă în finala turneului feminin de tenis din Antalya (Turcia), competiție dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

Andreea Roșca

Sportiva noastră a avut nevoie, în semifinale, de 99 de minute, pentru a se impune clar, 6-2, 6-4, deși a avut în față o jucătoare mai bine clasată, pe ucrainianca Valeriya Strakhova, a doua favorită a competiției și locul 362 mondial.

Andreea, care la 19 ani este deja locul 407 mondial, deși a trecut prin momente cumplite în toamna anului trecut, o va înfrunta în finală pe rusoaica Varvara Flink, 21 de ani, locul 678 mondial și revelația turneului.

În semifinale, din păcate, rusoaica a spulberat-o pe Ilona Ghioroaie, a opta favorită a competiției, scor 6-2, 6-1.

Andreea Roșca a ratat calificarea în finala turneului de dublu din Antalya. Ea și Gabriela Tătăruș au fost învinse sâmbătă, în semifinale, de Veronika Erjavec și Nina Potocnik. Slovenele s-au impus, scor 7-6, 6-1.

Într-un alt turneu de 15.000 de dolari, la Heraklion, în Grecia, echipa alcătuită din Ioana Gașpar și Michaela Boev, belgiancă de origine bulgăroaică, a pierdut finala turneului de dublu. Ioana și colega ei de echipă au fost învinse clar, scor 6-3, 6-1, de echipa daneză Emilie Francati – Maria Jespersen.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version