Săptămâna care se încheie pe 17 decembrie a fost una cu adevărat spectaculoasă pentru jucătorii şi, mai ales, jucătoarele de tenis din România.

Începem cu noua mare speranţă a tenisului feminin românesc, Andreea Roşca, jucătoare care, la doar 18 ani, a câştigat două turnee consecutive de 15.000 de dolari în Cairo (Egipt).

Duminică, în finala celui de-al doilea turneu consecutiv jucat în capitala Egiptului, Andreea Roşca a spulberat-o în 69 de minute pe austriaca Melanie Klaffner.

A fost 6-1, 6-3 pentru româncă, deşi Melanie Klaffner este o sportivă mult mai experimentată. Are 27 de ani, a fost locul 175 mondial şi avea înaintea meciului din finală peste 200 de locuri avans în ierarhia WTA faţă de Andreea Roşca.

Însă românca a atins cel mai bun moment al carierei de până acum, iar asta o dovedeşte parcursul remarcabil avut în această săptămână la Cairo.

Sportiva noastră a câştigat turneul cedând doar 18 game-uri în cinci meciuri, deşi în faţa ei au stat sportive mai bine cotate precum Klaffner, dar şi Nastja Kolar, fostă locul 178 mondial, sau Bojana Marinkovic, jucătoare care are un avans de peste 300 de locuri faţă de Andreea Roşca în ierarhia WTA.

Victoria Andreei a fost dublată de un succes remarcabil obţinut de Cristina Dinu în finala turneului feminin de tenis din Antalya (Turcia), competiţie dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Românca a bătut-o în finală, fără emoţii, pe croata Tena Lukas, cap de serie numărul 2, scor 6-3, 6-3. Însă victoria Cristinei nu prea mai reprezintă o mare surpriză în condiţiile în care sportiva noastră a ajuns la 24 de ani, a fost şi locul 179 mondial şi are un total de 17 turnee ITF câştigate în carieră.

Nici în competiţiile de dublu nu am stat mai rău. Andreea Roşca şi Gabriela Tătăruş au câştigat turneul de la Cairo, 6-1, 6-3 cu Melanie Klaffner şi Jelena Stojanovic.

Iar Mihaela Buzărnescu, revelaţia sfârşitului de sezon din tenisul mondial feminin, a câştigat turneul de dublu de la Dubai (Emiratele Arabe Unite). Mihaela şi rusoaica Alena Fomina au trecut, cu 6-4, 6-3, de principalele favorite, olandeza Lesley Kerkhove şi Lidziya Marozava, din Belarus.

În plus, franţuzoaica de origine română Victoria Muntean va evolua duminică în finala turneului de dublu de la Hammamet (Tunisia). Ea face pereche cu bulgăroaica Isabella Şinikova. Cele două le vor înfrunta pe italiencele Claudia Giovine şi Giorgia Marchetti.

Onoarea tenismenilor a fost salvată de Vasile Antonescu, jucător care a prins o semifinală în Antalya. Românul a trecut greu, în sferturi, de principalul favorit, austriacul Lenny Hampel, scor 3-6, 7-6, 7-5.

Din păcate, efortul depus în meciul de peste trei ore şi jumătate l-a afectat, iar Antonescu nu a mai reuşit să evolueze la nivel ridicat şi în semifinala cu italianul Antonio Massara, cedând în trei seturi, 2-6, 7-5, 2-6.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version