Dacă cele mai multe dintre jucătoarele de tenis din România s-au reunit la București, pentru un turneu ITF de 15.000 de dolari, Andreea Roșca (19 ani, locul 258 mondial), una dintre cele mai mari speranțe ale tenisului feminin românesc, a ales să-și încerce norocul la un turneu de o categorie superioară.

 

Astfel, Andreea s-a înscris la turneul de 25.000 de dolari de la Torino (Italia), competiție unde joi, în faza sferturilor de finală, a obținut o victorie cu adevărat spectaculoasă.

Cotată cu șansa a patra la câștigarea competiției, sportiva noastră a avut nevoie de doar 47 de minute pentru a o spulbera, scor 6-2, 6-1, pe rusoaica Varvara Gracheva, 17 ani, locul 610 mondial, jucătoare venită din calificări.

A fost a treia victorie categorică obținută de Andreea la Torino, ea cedând doar 11 game-uri până să ajungă în faza semifinalelor.

Vineri, în penultimul act al competiției, Andreea dă piept cu o altă rusoaică, Polina Leykina, 23 de ani, fostă locul 184 mondial. Leikina are nouă turnee ITF câștigate de-a lungul carierei, iar plusul de experiență a ajutat-o joi să dea lovitura și să o elimine, scor 7-5, 6-2, pe austriaca Barbara Haas, principala favorită a competiției.

Andreea Roșca a reușit o ascensiune fulminantă în ultimul an, perioadă în care a cucerit nu mai puțin de șase turnee ITF și asta în ciuda faptului că în toamna anului trecut a suferit o lovitură enormă, mama ei încetând din viață.

Andreea a ajuns la 49 de victorii și nouă înfrângeri în meciurile de simplu disputate în acest an și asta în condițiile în care este primul an în care sportiva noastră și-a încercat norocul și la turnee mai importante decât cele de 10.000 sau 15.000 de dolari.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version