Australian Open, primul Grand Slam de tenis al anului, stă să înceapă la Melbourne, săptămâna aceasta fiind programate partidele din calificări.

sursa foto Facebook Alexandra Dulgheru

Dacă meciurile de calificare ale băieților au început de miercuri, cele ale fetelor vor debuta abia joi.

Iar România are, practic, trei jucătoare și jumătate în calificările fetelor. De ce trei jucătoare și jumătate? Pentru că, pe lângă Alexandra Dulgheru, Alexandra Cadanțu și Irina Bara, în calificările de la Melbourne evoluează și Bianca Andreescu, o româncă ce reprezintă Canada.

Culmea este că, în primul tur al calificărilor, Bianca Andreescu (17 ani, locul 185 mondial) o va înfrunta pe mult mai experimentata Alexandra Dulgheru (28 de ani, locul 188 mondial).

Irina Bara are meci greu cu bulgăroaica Sesil Karatancheva, jucătoare care acum mai bine de un deceniu ajungea pe locul 35 mondial, după un sfert de finală la Roland Garros.

Alexandra Cadanțu are și ea meci greu împotriva favoritei 22, Vera Lapko, din Belarus, jucătoare care la nici 20 de ani are parte de o ascensiune demnă de luat în seamă.

De remarcat că în calificările feminine de la Australian Open apar multe nume grele precum Vera Zvonarea (dublă semifinalistă la Melbourne și locul 2 mondial în 2010), Roberta Vinci (locul 7 mondial în urmă cu doi ani), Patty Schnyder (39 de ani, locul 7 mondial în 2005, semifinalistă la Australian Open în 2004), Yanina Wickmayer (locul 12 mondial în 2010) și Sara Errani (locul 5 mondial în 2013 și sfertfinalistă la Australian Open în 2004).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version