Cristina Ene, una dintre marile speranțe ale tenisului feminin românesc, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului de 15.000 de dolari de la Cairo (Egipt).

Este al doilea turneu consecutiv pe care sportiva de 22 de ani îl joacă în capitala Egiptului. Săptămâna trecută a preferat să se acomodeze cu condițiile de joc și s-a oprit în sferturi, fiind învinsă de elvețianca Joanne Zuger.

Săptămâna aceasta, Cristina, actualmente locul 575 mondial, a practicat cel mai bun tenis al ei și s-a calificat în finală, deși la startul competiției era cotată doar cu șansa a patra la câștigarea trofeului.

Mai mult, Cristina a învins-o în semifinale pe ucrainianca Anastasiya Șoșina, a doua favorită a competiției, scor 6-4, 3-6, 6-4, la capătul unui meci de mare luptă care a durat două ore și 12 minute.

Cristina Ene a reușit să distrugă astfel complexul căpătat de românce împotriva Șoșinei. Sportiva din Ucraina se calificase în semifinale după ce le învinsese pe rând pe Selma Cadar, Oana Gavrilă și Gabriela Tătăruș.

În finală, Cristina pornește ca favorită în confruntarea cu Viktoriia Dema, o altă sportivă din Ucraina, dar o jucătoare care a trebuit să evolueze în calificări pentru a prinde un loc pe tabloul principal și care nu a avut clasare WTA până acum.

Totuși, să nu uităm că Dema a pierdut doar două seturi în cele patru meciuri jucate pe tabloul principal, reușind să elimine jucătoare precum Lamis Abdel Aziz, din Egipt, favorită 6, Vanda Lukacs, din Ungaria, favorită 7, și, mai ales, pe egipteanca Sandra Samir, principala favorită a competiției.

Un concurs aparte îl reprezintă, pentru a doua săptămână la rând, turneul de 15.000 de dolari din Antalya (Turcia). Ca și săptămâna trecută și acum turneul a fost afectat de condițiile meteo nefavorabile astfel că jucătorii și jucătoarele au ajuns să joace, pe final, și câte două sau chiar trei meciuri pe zi.

De această dată, eroina noastră este Ioana Gașpar, sportivă care, la 35 de ani, a reușit să elimine, sâmbătă, două favorite și să se califice în semifinale.

Mai întâi, Ioana, locul 689 mondial, a trecut de turcoaica Ipek Soylu, 22 de ani, fostă locul 151 mondial, scor 6-1, 2-6, 10-7, la capătul unui meci care a durat o oră și 35 de minute.

După o pauză de aproape două ore, Ioana a revenit pe teren și a jucat încă două ore și 18 minute impunându-se, cu 6-4, 3-6, 6-2, în confruntarea cu rusoaica Angelina Juravleva, tot 22 de ani, dar locul 649 mondial.

Duminică, în semifinale, Ioana ar urma să dea piept cu bulgăroaica Dia Eftimova, a doua favorită a competiției, asta dacă prognoza meteo nu dă, din nou, turneul peste cap.

Eftimova a jucat și ea două meciuri sâmbătă, 7-5, 2-6, 10-6 cu turcoaica Cemre Anil și 6-3, 6-3 cu Yeong Won Jeong, din Coreea de Sud.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version