După ce Monica Niculescu a câştigat, săptămâna trecută, turneul de dublu de la Shenzhen (China), tenismenele din România abordează cu multă încredere, săptămâna aceasta, turneele de la Sydney (Australia) sau Hobart (Australia).

sursa foto wtatennis.com
sursa foto wtatenniscom

Balul a fost deschis, din nou, de Monica Niculescu. Sportiva născută în Slatina s-a calificat în optimile de finală ale turneului de 250.000 de dolari ale turneului de la Hobart.

Monica a trecut, cu un dublu 7-5, de Christina McHale (SUA). Victoria este una de moral în condiţiile în care românca nu mai reuşise să câştige, până acum, vreun meci împotriva americancei.

În optimi, Monica Niculescu o va înfrunta pe Heather Watson (Marea Britanie), sportivă care a trecut, cu 6-3, 6-0, de Teliana Pereira (Brazilia).

pub-7card

Monica Niculescu nu a fost singura româncă victorioasă luni. Raluca Olaru şi Yaroslava Şvedova (Kazahstan) s-au calificat în sferturile de finală ale turneului de dublu de la Sydney, după 6-3, 6-2 cu Lara Arruabarrena şi Andreja Klepac.

Raluca şi coechipiera sa vor da piept, în sferturi, cu Timea Baboş (Ungaria) şi Katarina Srebotnik (Slovenia). Cele două au trecut, cu 7-5, 6-7, 13-11, de Gabriela Dabrowski (Canada) şi Alicja Rosolska (Polonia).

Balul continuă, marţi, cu meciul Simona Halep – Caroline Garcia (Franţa), din turul doi de la Sydney. De asemenea, vom avea şi Alexandra Dulgheru, Chia Jung Chuang (Taipei) – Kiki Bertens (Olanda), Johanna Larsson (Suedia), în primul tur de la Hobart.

La masculin, am putea avea o finală Tecău – Mergea în turneul de dublu de la Sydney. Mergea şi indianul Rohan Bopanna sunt pe aceeaşi parte de tablou cu gemenii Bob şi Mike Bryan, dar Mergea şi Bopanna i-au învins deja de mai multe ori pe americani.

Evoluţiile jucătorilor români sunt extrem de încurajatoare în condiţiile în care săptămâna viitoare începe Australian Open, primul Grand Slam al anului.

Competiţia de la Antipozi ar putea fi dominată, mai mult decât oricând, de români în condiţiile în care vom avea mai mulţi capi de serie inclusiv la dublu feminin sau dublu mixt.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version