România a avut trei jucătoare şi trei jucători în optimile de finală ale turneelor de tenis programate în această săptămână în Antalya (Turcia).

Teodora Stîngă

Din păcate, însă, doar două jucătoare au reuşit să treacă de această fază a competiţiei şi au ajuns în sferturile de finală.

Revelaţia turneului, Teodora Stîngă, a surclasat-o pe veterana Eleni Daniilidou, din Grecia, scor 6-0, 6-2. Asta deşi Teodora a ajuns pe tabloul principal după ce a trecut de calificări, iar Eleni Daniilidou a fost cândva locul 14 mondial.

Sportiva a avut nevoie de 59 de minute pentru a ajunge în faza sferturilor de finală şi urmează să dea piept cu Marina Cernişova, din Ucraina, a treia favorită a competiţiei.

Cernişova, 18 ani, locul 451 mondial, a trecut fără probleme de rusoaica Daria Mişina, scor 6-2, 6-2, după un meci care a durat 86 de minute.

Andreea Roşca, revelaţia sezonului de toamnă, a ajuns la a 17-a victorie consecutivă în turnee de simplu sau dublu, după ce a învins-o pe italianca Bianca Turati, a opta a favorită a turneului din Italia.

Deşi are doar 18 ani, Andreea a dat o nouă lecţie de maturitate şi a revenit de la 0-1 la seturi pentru a se impune, cu 2-6, 7-6, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore şi 33 de minute.

Pentru Andreea ar putea urma un meci şi mai greu în condiţiile în care cel mai probabil o va înfrunta în sferturi pe franţuzoaica Elixane Lechemia, a doua favorită a competiţiei.

Lechemia, 26 de ani, locul 446 mondial, este mare favorită în meciul din optimi cu sârboaica Draginka Vukovic.

Din păcate, deşi era principala favorită a turneului, Cristina Dinu a cedat, scor 3-6, 6-2, 3-6, în meciul cu rusoaica Ksenia Laşkutova.

Pe tabloul masculin, Bogdan Apostol şi Edris Fetisleam au fost victime sigure în meciurile cu austriacul Alexander Erler şi argentinianul Dante Gennaro, cap de serie numărul 4.

Afectaţi de probleme medicale şi mai puţin experimentaţi decât adversarii lor, Bogdan Apostol şi Edris Fetisleam au câştigat doar câte patru game-uri.

Deşi venit din calificări, Luca George Tatomir i-a făcut zile fripte polonezului Adam Chadaj, cap de serie numărul 8. În cele din urmă, Chadaj s-a impus, scor 6-2, 2-6, 7-6.

Onoarea băieţilor a fost salvată de echipa Edris Fetisleam – Călin Manda. Cei doi s-au calificat în semifinalele turneului de dublu, după ce au trecut de italienii Alberto Fossati şi Maurizio Speziali.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version