Echipa de FED CUP a României susţine în acest weekend, la Bucureşti, meciul cu Belgia de pe teren propriu, din primul tur al Grupei Mondiale II.

Sorana spera sa repete in Fed Cup parcursul excelent de la Australian Open
Sorana spera sa repete in Fed Cup parcursul excelent de la Australian Open

Partidele vor avea loc în Sala Polivalentă sâmbătă, 11 februarie, şi duminică, 12 februarie, iar preţul unui bilet pentru o zi de meciuri este de 90 de lei.

Deşi este creditată cu prima şansă, România abordează partida cu o echipă aflată în piuneze. Simona Halep a declarat deja forfait, anunţând că îşi ia o lună de vacanţă, în timp ce Monica Niculescu, Irina Begu şi Sorana Cîrstea au toate probleme medicale şi rămâne de văzut pe cine se va putea baza, până la ora meciurilor, căpitanul-nejucător Ilie Năstase.

Echipa României este completată de Patricia Maria Ţig, în timp ce Belgia a venit la Bucureşti cu aproape tot ce are mai bun, adică Yanina Wickmayer, Kirsten Flipkens, Elise Mertens şi Maryna Zanevska.

Se vor disputa câte două meciuri de simplu sâmbătă şi duminică, iar duminică ar putea avea loc şi un meci de dublu, pentru departajare, în cazul în care cele două formaţii sunt la egalitate, 2-2.

Dacă palmaresul individual ne este favorabil, la palmaresul pe echipe stăm prost, Belgia câştigând toate cele trei meciuri directe disputate până acum.

În aceeaşi fază a competiţiei se joacă, în weekend, partidele Rusia – Taipei, Ucraina – Australia şi Slovacia – Italia. Învingătoarele merg la barajul pentru promovarea în Grupa Mondială I, fază în care vor întâlni învinsele din primul tur al Grupei Mondiale I.

De altfel, şi primele partide din Grupa Mondială I vor avea loc în acest weekend: Cehia – Spania, Germania – SUA, Belarus – Olanda şi Elveţia – Franţa.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version