Edris Fetisleam, una dintre marile speranțe ale tenisului masculin românesc, face senzație în această săptămână, în turneul de 15.000 de dolari din Antalya (Turcia).

Edris Fetisleam este una dintre marile sperante ale tenisului masculin romanesc

Sportivul de 19 ani, aflat în acest moment pe locul 1.271 mondial, a fost obligat să joace calificări pentru a ajunge pe tabloul principal, dar și-a îmbunătățit evoluțiile de la meci la meci, iar vineri a obținut calificarea în semifinale.

După ce joi l-a bătut pe principalul favorit al competiției, spaniolul Oriol Roca Batalla, vineri, Edris l-a surclasat pe francezul Rayane Roumane, locul 1.018 mondial, scor 6-2, 6-1, la capătul unui meci care a durat 68 de minute.

A fost un nou meci în care Edris, deși a reușit un singur as, a avut procente foarte bune pe serviciu și a gestionat cu eficiență punctele jucate, lăsându-i puține șanse adversarului.

Grație acestui rezultat, Edris poate visa cu ochii deschiși la pătrunderea în premieră între primii 1.000 de jucători ai lumii, însă tânărul tenismen român nu vrea să se oprească aici.

În semifinale, Edris dă piept cu învingătorul dintre austriacul Thomas Statzberger, al patrulea favorit al competiției, și bulgarul Gabriel Donev.

Din păcate, turneul feminin din Antalya nu ne-a adus vești la fel de bune. Ioana Gașpar, favorită 6, și Andreea Prisăcariu au fost eliminate vineri, în sferturi, în minim de seturi.

Totuși, el continuă la dublu, unde fac echipă și joacă în semifinale cu nemțoaica Lisa Matviyenko și rusoaica Aleksandra Pospelova.

Onoarea fetelor este salvată de Arina Gabriela Vasilescu (21 de ani, locul 957 mondial). Arina s-a calificat vineri în semifinalele de la Sharm El Sheikh (Egipt), după 6-4, 6-0 cu elvețianca Jenny Duerst.

În semifinale, românca dă piept cu poloneza Daria Kuczer sau cu elvețianca Susan Bandecchi, a doua favorită a competiției.

Ilona Ghioroaie (20 de ani, locul 450 mondial) i-ar putea urma exemplul. Ilona este favorită 2 la Monastir, în Tunisia, și joacă în sferturi cu australianca Jelena Stojanovic.

O mențiune specială pentru turneul de 15.000 de dolari de la Nules (Spania), acolo unde sunt la putere jucătoarele de origine română sau basarabeană.

Cristina Bucșa, actuala reprezentantă a Spaniei, este favorită 1 și joacă în sferturi cu Alicia Herrero Linana (Spania). Cristina Bucșa și joacă și în finala de dublu, alături de Claudia Hoste Ferrer (Spania) și împotriva a altor două jucătoare din Spania, Marina Bassols Ribera și Julia Payola.

Mihaela Zmău, actuala reprezentantă a Italiei, este favorită 4 și joacă în sferturi la Nules cu Paula Arias Manjon, de asemenea din Spania.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version