După o perioadă de câțiva ani în care a fost măcinată de probleme medicale și financiare, Elena Cadar, o fostă mare speranță a tenisului feminin românesc, a revenit în atenția iubitorilor acestui sport.

Pentru că, săptămâna aceasta, sportiva noastră a făcut furori în turneul feminin de tenis de la Tel Aviv (Israel), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Elena Cadar, 24 de ani, actualmente locul 724 mondial, dar fostă locul 346 mondial în 2014, când avea doar 20 de ani, a câștigat turneul de la Tel Aviv atât la simplu, cât și la dublu.

Și a făcut-o în stil de mare campioană. Pentru că sâmbătă, în finala de simplu, Elena a revenit de la 0-1 la seturi și s-a impus, cu 3-6, 6-1, 6-4, împotriva Nicolei Nadel, una dintre favoritele gazdelor.

La dublu, Elena Cadar s-a impus alături de o altă localnică, Vlada Ekshibarova. În finală, cele două sportive au trecut, cu 6-3, 3-6, 10-6, de Shahar Biran, din Israel, și Laetiția Pulchartova, din Cehia.

Trofeul câștigat la simplu este primul obținut de Elena după o pauză de patru ani. În perioada 2012-2014 a câștigat patru turnee la Sharm El Sheikh, în Egipt, și unul la Ashkelon, în Israel.

Pe lângă succesul înregistrat de Elena Cadar, în Israel, mai avem și alte rezultate remarcabile în această săptămână. 

Deși a trecut de calificări, Gabriela Talabă joacă sâmbătă seara în semifinalele turneului feminin de simplu de la Bethany Beach (SUA), competiție dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

La Brescia, în Italia, turneu de 60.000 de dolari, Cristina Dinu face pereche cu ucrainianca Ganna Poznikirenko, iar cele două vor evolua în finala turneului de dublu.

La masculin, Bogdan Borza s-a oprit în semifinalele turneului de la Hammamet (Tunisia), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari, iar Vasile Antonescu și Bogdan Apostol au pierdut finala de dublu de la Padova (Italia), un alt turneu dotat cu premii în valoare de 15.000 de dolari, 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version