În această perioadă, la Buenos Aires (Argentina), are loc o nouă ediție a Jocurilor Olimpice de tineret.

Filip Jianu (primul din dreapta), alaturi Mihai Covaliu (presedintele COSR, al doilea din dreapta), Selma Cadar și antrenorul Razvan Itu (vicepresedinte al Federatiei Romane de Tenis si fost locul 364 mondial)

 

Țara noastră este reprezentată de mai mulți sportivi, printre care și tenismenul Filip Jianu, 17 ani, locul 1.273 mondial.

Iar în prima zi de concurs, Filip a produs una dintre cele mai mari surprize ale turneului de tenis, reușind să-l învingă, cu un dublu 6-4, pe italianul Lorenzo Musetti, al patrulea favorit al competiției și sportiv care în acest moment ocupă locul 5 în topul celor mai buni juniori din lume.

Jianu va evolua în optimi împotriva francezului Clement Tabur, jucător care s-a impus, cu 7-5, 3-6, 6-2, împotriva cehului Dalibor Svrcina. Tabur ocupă locul 1.044 în clasamentul ATP, dar este pe locul 17 în topul celor mai buni juniori din lume.

La dublu masculin, Filip Jianu face echipă cu polonezul Daniel Michalski, iar în optimi cei doi dau piept cu chinezul Tao Mu și japonezul Naoki Tajima.

La feminin, Selma Cadar, reprezentanta României, joacă în primul tur cu Kaja Juvan, din Slovenia, a patra favorită a competiției.

Selma a debutat cu o victorie la Buenos Aires. Ea și elvețianca Lulu Sun s-au calificat în sferturile de finală ale turneului de dublu feminin, după 6-1, 6-4 cu americancele Lea Ma și Alexa Noel.

În sferturi, Selma Cadar și Lulu Sun dau piept cu favoritele 1, chineoaicele Xin Wang și Xiy Wang.

La dublu mixt avem o echipă 100% româneasca. Selma Cadar și Filip Jianu joacă în primul tur cu favoriții 7, chinezii Tao Mu și Xin Wang.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version