Simona Halep părăseşte actuala ediţie a US Open încă din primul tur, după ce a pierdut în runda inaugurală în faţa rusoaicei Maria Şarapova, fost lider mondial şi câştigătoare la Flushing Meadows în 2006.

Pusă în dificultate încă de la tragerea la sorţi, care i-a scos în faţă o adversară de un calibru ucigător, în special graţie plusului uriaş de înălţime şi alonjă, 20 de centimetri, Simona a crezut în şansa ei şi a luptat eroic, însă în cele din urmă a trebuit să se recunoască învinsă, la capătul unei dispute care a durat aproape trei ore.

A fost 6-4, 4-6, 6-3 pentru Şarapova, la capătul unei dispute în care diferenţa dintre jucătoare a fost minimă, 113-108 la puncte câştigate, iar totul s-a rezumat la nivel de milimetri, în condiţiile în care majoritatea punctelor contestate de rusoaică au prins tuşa la limită, iar cele contestate de Simona au fost aut la nivel de un deget.

La 3-5 în decisiv, Simona a avut minge de break şi şansa de a relansa disputa, dar s-a pripit, pe fondul oboselii, şi i-a făcut un cadou nesperat rusoaicei care a profitat fără menajamente.

Din păcate, înfrângerea Simonei a fost bomboana de pe colivă pentru români la capătul unei zile negre care a adus eliminarea altor trei conaţionali, Marius Copil, Mihaela Buzărnescu şi Irina Begu nereuşind să câştige nici măcar un set în confruntările cu Jo Wilfried Tsonga, Caroline Wozniacki şi Katarina Kozlova.

Astfel, la simplu seniori rămânem cu trei speranţe, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Ana Bogdan, toate urmând a intra marţi în competiţie.

Măcar teoretic, cele trei pot aduce bucurii românilor în condiţiile în care au adversare mult mai accesibile precum olandeza Lesley Kerkhove, Kristina Mladenovic sau Taylor Townsend.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version