Simona Halep, a doua favorită a competiției, s-a calificat, vineri seara, în semifinalele turneului feminin de tenis de la Cincinnati (SUA), competiție dotată cu premii în valoare de peste 2,8 milioane de dolari.

Sportiva noastră a ajuns în penultimul act al competiției după ce a bătut-o în premieră pe britanica Johanna Konta, a șaptea favorită a competiției, scor 6-4, 7-6.

Halep a avut nevoie de 112 minute de joc pentru a se impune și pentru a răzbuna cele trei înfrângeri suferite până acum în fața Johannei Konta, toate în trei seturi.

Culmea este că, anul acesta, cele două sportive s-au mai întâlnit de două ori, tot în sferturile de finală ale unor turnee, iar Konta s-a impus de fiecare dată după ce a revenit de la 0-1 la seturi.

Și acum s-a jucat tot în sferturi, iar Halep a luat primul set, dar Simona și-a dat seama, în tiebreak-ul setului al doilea, că trebuie să accelereze pentru a sparge tradiția, astfel că românca nu i-a dat nicio șansă adversari asigurându-și setul, și implicit victoria, cu 7-1 în tiebreak.

Simona și-a asigurat un cec în valoare de 128.330 de dolari și 350 de puncte WTA, egalându-și performanța obținută anul trecut la Cincinnati.

Românca este avantajată de tablou, ea urmând să dea piept, în semifinale, cu americanca Sloane Stephens, sportivă aflată acum abia pe locul 151 mondial și care a avut nevoie de wild-card pentru a prinde tabloul principal de la Cincinnati.

Americanca, măcinată de probleme de sănătate, a făcut o figură frumoasă la acest turneu, obținând victorii importante cu Petra Kvitova (cap de serie numărul 14), 6-2, 6-3, sau în sfertul cu Julia Goerges, 6-1, 7-6.

Totuși, Simona are un avantaj moral. Ea conduce cu 4-2 la victorii în meciurile directe și n-a mai pierdut cu Stephens din 2013, când au fost două meciuri directe, ambele câștigate de americancă. Mai mult, toate victoriile Simonei au fost în minim de seturi, iar anul acesta, la Washington, în 16-imi, românca s-a impus după ce a câștigat cu un neverosimil 6-0 setul al doilea.

Prima semifinală feminină a competiției se anunță a fi una de zile mari, în condițiile în care Karolina Plișkova, principala favorită a turneului, dă piept cu Garbine Muguruza, cap de serie numărul 4.

Muguruza s-a întrebuințat mult mai mult în sferturi, 6-2, 5-7, 7-5, cu rusoaica Svetlana Kuznețova, dar știe că dacă o bate pe Plișkova intră serios în lupta pentru a deveni lider mondial, în condițiile în care cehoaica ar pierde 550 de puncte în cazul unei înfrângeri.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version