Mult prea euforică după victoria obţinută împotriva Jelenei Ostapenko, în semifinalele de la Beijing (China), Simona Halep a fost de nerecunoscut în finala competiţiei dotate cu premii în valoare de peste 7 milioane de dolari.

Simona Halep va deveni începând de luni noul lider al clasamentului mondial de tenis feminin. Această izbândă i-a fost adusă de victoriile obţinute cu Maria Şarapova, Daria Kasatkina şi Jelena Ostapenko.

Însă accederea pe primul loc al ierarhiei WTA nu-i garantează Simonei posibilitatea de a câştiga orice meci. Astfel că sportiva noastră a pierdut duminică, scor 4-6, 6-7, finala cu Caroline Garcia (Franţa).

Halep ne avertiza încă de sâmbătă că entuziasmul dat de urcarea pe primul loc al ierarhiei WTA nu va trece atât de uşor. Iar asta s-a văzut în meciul cu Caroline Garcia.

Franţuzoaica a avut mai mereu iniţiativa, a lovit puternic, agresiv, a alergat-o pe Simona şi a dictat ritmul. Momentul decisiv al partidei s-a produs în game-ul şapte din setul al doilea, când Halep a avut nouă mingi de break, dar nu a reuşit să le valorifice.

Simona rămâne cu 636.300 de dolari şi 650 de puncte WTA de pe urma aventurii sale de la Beijing, dar şi cu un singur turneu câştigat anul acesta.

Caroline Garcia bifează al doilea titlu asiatic la rând, după ce s-a impus şi la Wuhan, urcă pe locul 9 mondial, la doar 23 de ani, şi are mari şanse să prindă in extremis participarea la Turneul Campioanelor graţie săptămânilor de vis petrecut pe tărâm asiatic.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version