Pentru al treilea an la rând, Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor, deşi a debutat în competiţie cu o victorie.

După ce a bătut-o pe Caroline Garcia şi a pierdut clar cu Caroline Wozniacki, Simona Halep a jucat vineri un meci decisiv pentru calificarea în semifinale, împotriva Elinei Svitolina, din Ucraina.

Din păcate presiunea şi-a spus cuvântul şi Halep a cedat, scor 3-6, 4-6, în faţa unei jucătoare care a evoluat fără complexe după ce a ratat calificarea în semifinale şi astfel nu a avut presiune asupra sa.

Simona s-a ridicat rareori la nivelul aşteptat şi încheie sezonul cu o nouă înfrângere drastică. Totuşi, sportiva noastră păstrează şanse de a se menţine lider mondial la sfârşitul sezonului.

Condiţia este ca buna sa prietenă, Karolina Plişkova, să nu câştige semifinala pe care o va disputa sâmbătă împotriva danezei Caroline Wozniacki.

În a doua semifinală, Caroline Garcia dă piept cu americanca Venus Williams. Oarecum surprinzător, Garcia a câştigat Grupa Roşie, deşi a pierdut primul meci, cu Simona Halep.

Garcia şi Wozniacki au încheiat grupa cu câte două victorii şi o înfrângere, iar în acest caz departajarea s-a făcut graţie meciului direct câştigat de franţuzoaică, scor 0-6, 6-3, 7-5.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version