Simona Halep, liderul mondial în tenisul feminin, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea Grand Slam de tenis al anului.

Sportiva noastră a avut în față un adversar dificil, pe belgianca Elise Mertens, a 16-a favorită a competiției, dar a reușit să pună în scenă una dintre cele mai bune prestații ale sale și să obțină o victorie năucitoare.

A fost 6-2, 6-1 după fix o oră de joc și după un meci în care Simona a evoluat precum o adevărată campioană, reușind să-și alerge la nesfârșit adversara care a avut mari probleme în a acoperi terenul.

Mai mult, jocul Simonei s-a clădit pe un serviciu excelent. Halep a reușit chiar să câștige 70% dintre punctele jucate cu al doilea serviciu și să comită doar o dublă-greșeală, față de patru câte a comis Mertens.

Este succesul care îi asigură Simonei 430 de puncte WTA și un cec în valoare de 380.000 de euro. Mai mult, este victoria care îi permite sportivei noastre să se apropie la doar doi pași de îndeplinirea obiectivului minim, respectiv egalarea rezultatului de anul trecut, când Halep a jucat finala.

Însă din sferturi viața Simonei se complică. Pentru că următoarea ei adversară va fi nemțoaica Angelique Kerber sau Caroline Garcia, din Franța.

Simona are palmares pozitiv cu ambele jucătoare, 5-4 cu Kerber și 4-1 cu Garcia, dar de fiecare dată a avut meciuri grele cu cele două jucătoare. Ne reamintim de duelul cu Kerber de la Australian Open, de anul acesta, câștigat de Halep cu 9-7 în decisiv, dar și de duelul cu Garcia de la Beijing, de anul trecut, când franțuzoaica s-a impus, cu 6-4, 7-6.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version