Horia Tecău, cel mai bun tenismen român ai ultimilor ani, şi-ar putea trece în cont al treilea Grand Slam al carierei, după ce a câştigat Australian Open la dublu mixt, în 2012, şi Wimbledon la dublu masculin, în 2015.

sursa foto telegrafonline.ro

De această dată, Tecău s-a calificat, alături de olandezul Jean Julien Rojer, în finala turneului de dublu masculin de la US Open. Cei doi i-au eliminat pe principalii favoriţi ai competiţiei, finlandezul Henri Kontinen şi australianul John Peers, la capătul unei partide de infarct.

Kontinen şi Peers au început tare meciul şi şi-au adjudecat primul set, scor 6-1. Tecău şi Rojer şi-au ridicat nivelul şi au început să se bată de la egal la egal cu adversarii lor.

Perechea româno-olandeză a câştigat la tiebreak setul al doilea, 7-6, moment în care şi-au dat seama că pot da marea lovitură. A fost 1-6, 7-6, 7-5 pentru Tecău şi Rojer, tenismeni care vor da piept în finală cu spaniolii Feliciano Lopez şi Marc Lopez.

Cei doi Lopez, cotaţi cu şansa a 11-a la câştigarea competiţiei, i-au depăşit în semifinale pe gemenii Bob şi Mike Bryan, scor 3-6, 6-3, 6-4.

Este a şaptea finală de Grand Slam pentru Horia Tecău şi a doua pe care o va juca alături de Rojer, după succesul de la Wimbledon, din 2015.

Însă românul şi-ar putea mări acest palmares în condiţiile în care el joacă şi în semifinale la dublu mixt, acolo unde face pereche cu americanca Coco Vandeweghe şi unde cei doi vor da piept cu principalii favoriţi, elveţianca Martina Hingis şi britanicul Jamie Murray.

Vineri, Tecău ar urma să joace de la ora 19.00 în finala de dublu masculin şi de la ora 22.00 în semifinala de dublu mixt.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version