Simona Halep, principala favorită a turneului feminin de tenis de la Indian Wells (SUA), s-a calificat, vineri, în 16-imile de finală ale competiției dotată cu premii în valoare de aproape 8 milioane de dolari.

Sportiva noastră a trecut greu de Kristyna Plișkova, din Cehia, locul 77 mondial. A fost 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat 76 de minute și în care Simona a intrat ca de obicei mai greu.

Plișkova a avut 2-0 și 3-1 în primul set, dar Simona a apăsat la timp pe accelerație și a întors situația de pe tabelă. În schimb, în actul al doilea, sportiva noastră nu a mai lăsat nimic la voia sorții. S-a distanțat rapid la 3-0 și a controlat jocul cu autoritate.

Simona și-a asigurat un cec în valoare de 47.170 de dolari și 65 de puncte WTA, egalându-și deja performanța de anul trecut. Însă dacă în 2017 era eliminată în 16-imi de Kristina Mladenovic, sportivă intrată între timp între primele 10 jucătoare ale lumii, acum, Simona dă peste una dintre revelațiile competiției.

Sportiva noastră o va înfrunta pe Caroline Dolehide, din SUA, o jucătoare de 19 ani aflată pe locul 165 mondial. Dolehide a avut nevoie de wild-card pentru a prinde tabloul principal la Indian Wells, iar în turul al doilea a produs o mare surpriză, reușind să o elimine, scor 5-7, 6-3, 6-4, pe slovaca Dominika Cibulkova, locul 30 mondial.

De altfel, seara de vineri a fost una a marilor surprize pe tabloul feminin. Americanca Sachia Vickery, locul 100 mondial, a obținut prima victorie din carieră împotriva unei jucătoare de TOP 10 mondial.

Vickery s-a impus, scor 2-6, 7-5, 6-1, în duelul cu Garbine Muguruza, din Spania, locul 3 mondial, și a scos-o pe iberică pentru mult timp din lupta pentru șefia ierarhiei WTA, în condițiile în care Muguruza avea de apărat la Indian Wells 215 puncte, respectiv un sfert de finală.

O altă surpriză a fost produsă de japoneza Naomi Osaka, sportivă care, după ce a surclasat-o pe Maria Șarapova, 6-4, 6-4, a reușit același lucru și cu o altă sportivă cu pretenții, poloneza Agnieszka Radwanska, scor 6-3, 6-2.

Nu în ultimul rând trebuie remarcat succesul Marketei Vondroușova, din Cehia, locul 54 mondial. Ea a eliminat-o pe britanica Johanna Konta, a 11-a favorită a competiției, scor 7-6, 6-4.

Din păcate, Irina Begu a rezistat doar un set în confruntarea cu Karolina Plișkova, din Cehia, a cincea favorită a turneului. Plișkova a câștigat primul act în tiebreak, 7-4, iar Irina a resimțit din plin momentul, astfel că în setul al doilea a fost un categoric 6-1 în favoarea cehoaicei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version