Irina Bara, una dintre marile speranțe ale tenisului feminin românesc, s-a calificat vineri în finala turneului feminin de tenis de la Hodmezovasarhely (Ungaria), competiție dotată cu premii în valoare de 60.000 de dolari.

Irina Bara (sursa foto tennisforum.com)

Cotată cu șansa a opta la câștigarea turneului, Irina, 23 de ani, locul 167 mondial, a trecut vineri, în semifinale, de favorita cinci, rusoaica Irina Kromacheva, fostă locul 89 mondial.

A fost 7-5, 6-1 pentru sportiva noastră, care a avut nevoie de 90 de minute pentru a-și adjudeca victoria. Momentul decisiv al partidei s-a produs în finalul primului set. Irina a condus, 5-3, a fost egalată la 5, dar a făcut imediat break și și-a adjudecat setul, cu 7-5.

Apoi, românca a profitat de plusul de moral și a defilat în actul al doilea, împotriva unei sportive care nu s-a mai regăsit.

Parcursul bun din Ungaria îi dă speranțe Irinei că se poate apropia de topul celor mai bune 100 de jucătoare ale lumii, obiectivul imediat fiind urcarea pe un loc care să-i asigure calificarea directă pe tabloul principal de la Wimbledon.

În finala din Ungaria, Irina o va înfrunta pe principala favorită a competiției, columbianca Mariana Duque Marino, 29 de ani, fostă locul 66 mondial. În semifinale, Mariana Duque Marino a trecut fără probleme de Cagla Buyukakcay, din Turcia, scor 6-4, 6-0.

Însă până la finala de simplu, Irina are de jucat, vineri după-amiaza, un meci din sferturile de finală ale turneului de dublu. Românca și slovaca Chantal Skamlova sunt favorite 1 și dau piept cu unguroaica Reka Luca Jani și Nadia Podoroska, din Argentina.

Meciul a început joi, dar a fost întrerupt din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se va relua vineri de la 1-0 la seturi pentru Jani și Podoroska, 6-4, și 5-3 în setul al doilea pentru Bara și Skamlova.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version