Irina Begu, una dintre cele mai bine cotate jucătoare de tenis de la noi, s-a calificat, vineri seara, în turul III al turneului de la Indian Wells, competiţie dotată cu premii în valoare de 7,7 milioane de dolari.

sursa foto radioconstanta.ro

Irina pare că a trecut de perioada grea de la începutul sezonului şi a învins-o, scor 6-1, 7-5, pe americanca Louisa Chirico, după un meci care a durat aproape două ore.

Irina, locul 32 mondial, şi-a asigurat 41.350 de dolari şi 65 de puncte WTA. A fost doar a doua victorie obţinută de Irina în acest an, din nouă partide jucate, însă este un succes mai mult decât binevenit, în condiţiile în care sportiva noastră a fost eliminată la ediţia de anul trecut încă din primul tur.

Pentru Irina urmează, însă, un meci foarte greu împotriva Karolinei Plişkova (Cehia), locul 3 mondial, sportivă care a trecut în turul doi de Monica Puig (Puerto Rico), 1-6, 6-4, 6-4.

Interesant este că Irina a câştigat singurul meci direct de până acum, sportiva noastră trecând de Plişkova la Tokyo, în 2011, scor 1-6, 6-3, 6-4.

Din păcate, Monica Niculescu, Marius Copil, dar şi basarabeanul Radu Albot au părăsit turneul de la Indian Wells încă din primul tur. Monica a cedat, 5-7, 2-6, în meciul cu elveţianca Timea Bacsinszky, locul 16 mondial.

Marius Copil a ratat ocazia unei victorii importante cu argentinianul Horacio Zeballos. Românul a avut 1-0 la seturi şi a dus actul al doilea în tiebreak, dar în cele din urmă a cedat, scor 7-6, 6-7, 4-6.

Radu Albot a fost învins fără emoţii de francezul Jeremy Chardy, scor 6-7, 2-6.

Sâmbătă seara, la Indian Wells, avem meciuri în care sunt implicaţi Florin Mergea, Horia Tecău şi Simona Halep.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version