Irina Begu s-a calificat atât în finala de simplu, cât şi în finala de dublu a turneului feminin de tenis de la Bucureşti.

sursa foto radioconstanta.ro

Pentru a ajunge în ultimul act al competiţiei de simplu, Irina, a şaptea favorită a competiţiei, a trecut greu, cu un dublu 7-5, de Carla Suarez Navarro, din Spania, cap de serie numărul 2.

Irina a controlat jocul aproape în permanenţă, dar a avut mari probleme în finalul setului al doilea, când a pierdut trei game-uri la rând, de la 5-2 la 5-5, din cauza unei reacţii tulburătoare avute la căldura insuportabilă.

La un moment dat, Irina chiar a cerut intervenţia antrenorului şi i-a transmis acestuia că nu mai poate. Din fericire, nici Carla Suarez Navarro nu s-a adaptat la condiţiile de joc, a greşit mult şi a cedat, în cele din urmă, după două ore şi nouă minute de joc.

Din păcate, însă, nu vom avea o finală 100% românească la simplu. Irina Begu va da piept în ultimul act al competiţiei cu nemţoaica Julia Goerges, a treia favorită a competiţiei.

Goerges a trecut, cu 3-6, 6-2, 6-4, de Ana Bogdan, revelaţia acestei competiţii. Nemţoaica a avut nevoie de două ore şi 21 de minute pentru a-şi adjudeca victoria, Goerges fiind mai experimentată şi mai bine pregătită din punct de vedere fizic.

La dublu, Irina Begu şi Raluca Olaru, principalele favorite, au trecut în semifinale, scor 6-0, 6-4, de Katarzyna Piter şi Maryna Zanevska. Sportivele noastre vor da piept cu favoritele doi, Elise Mertens şi Demi Schuurs.

Duminică, la ora 17.00 este programată finala dintre Irina Begu şi Julia Goerges, partida de dublu urmând la doar aproximativ 30 de minute după ce se termină finala de simplu.

Se anunţă o după-amiază de vis pentru Irina Begu, care se afla în faţa unei zile pline de premiere. Este pentru prima dată în istorie când Irina joacă finală de simplu şi finală de dublu la acelaşi turneu profesionist. Begu s-a mai aflat într-o astfel de ipostază în 2011, tot la Bucureşti, dar la un turneu ITF.

În plus, Irina joacă pentru prima dată o finală în acest sezon, un sezon modest până acum. Nu în ultimul rând, Irina s-a calificat în cele două finale fără set pierdut, câştigând cu 2-0 la seturi toate cele şapte meciuri jucate până acum, patru de simplu şi trei de dublu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version