Irina Begu, locul 33 în clasamentul mondial de tenis, s-a calificat, joi seara, în sferturile de finală ale turneului Volvo Car Open, de la Charleston (SUA), competiție dotată cu premii în valoare de 776.000 de dolari.

sursa foto radioconstanta.ro

Deși puțină lume credea într-un miracol, din cauza oboselii acumulate de sportiva noastră, Irina Begu a reușit să joace extrem de agresiv în meciul cu australianca Samantha Stosur, locul 17 mondial.

Iar acest plus de agresivitate a adus pe româncă în situația de a rezolva jocul după numai 101 minute de joc, scor 7-5, 6-3. Este pentru prima dată după aproape un an când Irina ajunge în sferturile de finală ale unui turneu, bucureșteanca demonstrând că a trecut cu bine peste perioadă dificilă.

Begu și-a asigurat 17.858 de dolari și 100 de puncte WTA. Irina și-a egalat rezultatul de anul trecut, de la Charleston. Atunci, însă, sportiva noastră a fost eliminată de nemțoaica Angelique Kerber, actualul lider mondial.

Acum, însă, Irina are șanse mari să-și îmbunătățească rezultatul. Ea urmează să dea piept cel mai probabil cu rusoaica Daria Kasatkina, sportivă care pornește cu prima șansă în confruntarea cu Daria Gavrilova.

Deși pe Irina ar avantaja-o un meci cu Gavrilova, mai ales că are 2-0 la victorii în meciurile directe. Sportiva noastră este condusă cu 1-3 la general de Kasatkina.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version