Cotată cu şansa a 10-a la câştigarea turneului feminin de tenis de la Charleston (SUA), Irina Begu a debutat în stil de mare campioană la competiţia dotată cu premii în valoare de 776.000 de dolari.

sursa foto Facebook Irina Begu

Sportiva noastră pare că a trecut peste startul slab de sezon şi a avut nevoie de doar ceva mai mult de o oră de joc pentru a se impune, cu un dublu 6-0, în confruntarea cu turcoaica Buyukakcay.

Irina nu i-a lăsat nicio şansă adversarei, turcoaica reuşind să facă doar 27 de puncte dintre care şase obţinute graţie unor duble-greşeli comise de Begu.

Irina şi-a asigurat 30 de puncte WTA şi un cec în valoare de 4.738 de dolari. Pentru ea urmează un meci ceva mai greu cu Kristina Kucova, din Slovacia, locul 81 mondial.

Kucova a trecut în runda inaugurală de Silvia Soler Espinosa (Spania), scor 5-7, 7-5, 7-6, la capătul unui meci în care iberica a dat semne de oboseală din cauza partidelor jucate în calificări.

Begu nu s-au mai întâlnit până acum. Învingătoarea dintre cele două va da piept, în optimi, cu australianca Samantha Stosur, a şasea favorită a turneului, care a trecut în 16-imi de Jelena Jankovic, scor 6-1, 6-3.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version