Irina Begu este prima sportivă din România care ajunge în sferturile de finală ale turneului feminin de tenis de la Shenzhen (China), competiţie dotată cu premii în valoare de 750.000 de dolari.

sursa foto radioconstanta.ro

 

Irina, locul 43 mondial şi cap de serie numărul 4 la Shenzhen, a revenit de la 0-1 la seturi şi s-a impus, scor 4-6, 6-1, 6-2, în confruntarea cu rusoaica Ekaterina Alexandrova, jucătoare aflată în acest moment pe locul 96 mondial.

Irina a avut nevoie de 127 de minute pentru a se impune la capătul unui meci în care adversara ei a reuşit mai multe lovituri câştigătoare, dar a comis şi mult mai multe greşeli.

Irina şi-a asigurat un cec în valoare de 13.121 de dolari şi 60 de puncte WTA. Graţie rezultatului înregistrat până acum, sportiva noastră se poate apropia de ierarhia celor mai bune 40 de jucătoare ale lumii, mai ales că în prima săptămână din 2017 Irina a obţinut un singur punct WTA, fiind eliminată încă din primul tur al turneului de la Brisbane (Australia).

Pentru bucureşteancă urmează un meci mult mai complicat în sferturi, Irina urmând să o aibă în faţă pe unguroaica Timea Baboş, locul 55 mondial şi cap de serie numărul 8 la Shenzhen.

Baboş este o sportivă care loveşte extrem de puternic şi care a început sezonul în forţă, surclasându-le pe chinezoaica Xiyu Wang, 6-1, 6-1, şi poloneza Magda Linette, 6-2, 6-1.

Irina Begu şi Timea Baboş s-au mai înfruntat de trei ori până acum, iar sportiva noastră conduce cu 2-1. Totuşi, în ultimul meci direct s-a impus unguroaica acum doi ani, la Moscova, când a fost 6-2, 6-7, 7-5 pentru Baboş.

Miercuri mai joacă, pentru calificarea în faza sferturilor de finală de la Shenzhen, alte două românce. Avem Simona Halep (locul 1 mondial, cap de serie numărul 1) versus Ying Ying Duan (China, locul 91 mondial) şi Ana Bogdan (locul 105 mondial) versus Kristina Plişkova (Cehia, locul 61 mondial).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version