Irina Begu s-a calificat marți în optimile de finală ale turneului feminin de tenis de la Seul (Coreea de Sud), competiție dotată cu premii în valoare de 250.000 de dolari.

Sportiva noastră, considerată a șaptea favorită a turneului, s-a impus în minim de seturi, 7-5, 6-4, în confruntarea cu nemțoaica Mona Barthel, jucătoare venită din calificări.

Irina a avut nevoie de o oră și 42 de minute pentru a pune capăt disputei, dar a arătat că a trecut peste perioada mai dificilă din acest an și a luptat extraordinar în setul al doilea, când a revenit de la 1-4 pentru a-și adjudeca setul.

Irina și-a asigurat un cec în valoare de 3.400 de dolari și 30 de puncte WTA. În optimi, românca va avea parte de un meci infernal, urmând să dea piept cu nimeni alta decât poloneza Agnieszka Radwanska.

Radwanska, fostă locul 2 mondial în 2012, este acum abia pe locul 60 mondial, dar în primul tur a trecut fără probleme de americanca Bethanie Mattek Sands, scor 6-4, 7-5.

Radwanska și Begu s-au întâlnit de două ori până acum, iar poloneza s-a impus de fiecare dată. A fost 6-3, 6-3 la Australian Open, în 2013, și 6-2, 4-6, 6-2, la Miami, în 2015.

Cine învinge, dă piept în sferturi cu învingătoarea dintre grecoaica Maria Sakkari, a treia favorită a competiției, și rusoaica Margarita Gasparyan.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version