Irina Begu a debutat cu dreptul la turneul feminin de tenis de la Indian Wells (SUA), competiție dotată cu premii în valoare de aproape 8 milioane de dolari.

sursa foto Facebook Irina Begu

Sportiva noastră a revenit de la 0-1 la seturi și s-a impus, scor 3-6, 6-4, 6-1, în confruntarea cu sârboaica Alexandra Krunic, la capătul unui meci care a durat 106 minute.

Irina și-a asigurat un cec în valoare de 25.465 de dolari și 35 de puncte WTA. Pentru ea urmează, însă, un meci mult mai greu.

Dă piept, în turul al doilea, cu a cincea favorită a competiției, Karolina Plișkova, din Cehia. Begu și Plișkova s-au mai întâlnit de două ori până acum.

Irina a bătut-o pe cehoaică în 2011, la Tokyo, 1-6, 6-3, 6-4, dar a pierdut cu Plișkova anul trecut, tocmai la Indian Wells, 4-6, 6-7.

Celelalte trei românce implicate în meciurile din primul tur de la Indian Wells vor evolua joi. Sorana Cîrstea și Monica Niculescu se înfruntă în meci direct.

Mihaela Buzărnescu o va înfrunta pe americanca Jennifer Brady, în timp ce la masculin Marius Copil dă piept cu Peter Polansky, reprezentant al Canadei.

Ziua de miercuri a fost dominată de surprize, totul culminând cu eliminarea lui Eugenie Bouchard și mai ales a rusoaicei Maria Șarapova.

Genie Bouchard a pierdut cu americanca Sachia Vickery, jucătoare venită din calificări, scor 3-6, 4-6, în timp ce Șarapova a pierdut cu japoneza Naomi Osaka, 4-6, 4-6.

Calificată direct în turul al doilea, Simona Halep, principala favorită a competiției, o va înfrunta pe Kristyna Plișkova, după ce jucătoarea din Cehia a trecut, cu 6-4, 7-6, de Ying Ying Duan, din China.

Dacă trece de Plișkova, Simona o va înfrunta în 16-imile de finală pe învingătoarea dintre slovaca Dominika Cibulkova, cap de serie numărul 30, și Caroline Dolehide, din SUA, deținătoare de wild-card.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version