Venită din calificări, Irina Fetecău, una dintre marile speranțe ale tenisului feminin românesc, s-a calificat vineri în semifinalele turneului feminin de tenis de la Riba-Roja de Turia (Spania), competiție dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

Irina Fetecau

Irina, 22 de ani, locul 427 mondial, a învins-o, cu 6-4, 1-6, 6-1, pe Renata Zarazua, din Mexic, a patra favorită a competiției și fostă locul 186 mondial.

Pentru Irina urmează, însă, un meci și mai greu, ea urmând să dea piept cu Aliona Bolsova Zadoinov, jucătoare de 20 de ani născută la Chișinău, dar care acum reprezintă Spania. 

Aliona este locul 168 mondial și a doua favorită a turneului din Spania, iar în sferturi a învins-o, cu 2-6, 6-0, 7-6, pe veterana Estrella Cabeza Candela, jucătoare care, în 2013, ocupa locul 95 mondial.

Performanța Irinei ar putea fi repetată de Miriam Bulgaru, 20 de ani, ocupanta locului 463 mondial. Venită din calificări, Miriam joacă vineri în sferturi cu belgianca Marie Benoit, a șaptea favorită a turneului și jucătoare care a ocupat locul 272 mondial.

Victoria Irinei Fetecău nu a fost singurul succes românesc de vineri. 

Georgia Crăciun, a doua favorită a turneului, s-a calificat în semifinalele turneului de 15.000 de dolari din Antalya (Turcia). A învins-o cu 7-5, 6-1 pe rusoaica Daria Nazarkina, a opta favorită a turneului, și joacă în semifinale cu Eliessa Vanlangendock, din Belgia, a șaptea favorită a competiției.

Georgia Crăciun va juca și în finala turneului de dublu din Antalya. Ea și rusoaica Alena Fomina, favorite 3, s-au impus, cu 7-6, 6-3, în confruntarea cu americancele Sarah Lee și Holly Verner.

În ultimul act, Georgia Crăciun și Alena Fomina dau piept cu favoritele 4, turcoaicele Cemre Anil și Melis Sezer.

La masculin, tot în Antalya, Dragoș Mădăraș, suedez de origine română, s-a calificat în semifinale, după 6-4, 6-3 cu olandezul Bart Stevens, jucător venit din calificări.

Pentru Doddy Mădăraș urmează un meci mult mai greu cu argentinianul Juan Pablo Paz, al treilea favorit al competiției și fost ocupant al locului 284 mondial. Paz l-a surclasat în sferturi pe neamțul Flemming Peters, venit din calificări, scor 6-2, 6-2.

Ilona Ghioroaie, 20 de ani, locul 465 mondial, a revenit incredibil și s-a calificat în semifinalele turneului feminin de tenis de la Monastir (Tunisia), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Ilona s-a impus cu 1-6, 6-2, 7-5, în confruntarea cu croata Silvia Njiric și joacă în penultimul act al competiției cu Miriana Tona, din Italia, a șaptea favorită a competiției.

Elena Cadar s-a calificat în finala turneului de dublu de la Sharm El Sheikh (Egipt), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari. Ea și egipteanca Ola Abou Zekry s-au impus, cu un dublu 6-4, în confruntarea cu japoneza Minami Akiyama și Yu Ting Hsieh, din Taipei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version