Orașul bulgar Dobrich găzduiește în această perioadă un turneu feminin de tenis dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

Jaqueline Cristian

Și cum localitatea respectivă este la doi pași de România, nu mai puțin de 11 reprezentante ale țării noastre au ajuns pe tabloul principal al competiției de la Dobrich.

Mai mult, în primul tur au fost programate trei dueluri 100% românești, iar partidele s-au dovedit a fi extrem de atractive.

Jaqueline Cristian, favorita 5, 20 de ani, locul 266 mondial, a trecut fără mari probleme, 6-4, 6-2, de Ioana Gașpar, veterana de 35 de ani care a trecut de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal.

Irina Fetecău, 22 de ani, locul 463 mondial, a avut nevoie de aproape trei ore pentru a se impune, cu 6-7, 6-1, 7-5, în duelul cu Gabriela Talabă, o altă jucătoare din România obligată să treacă de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal.

Nu în ultimul rând, Nicoleta Dascălu, 22 de ani, locul 447 mondial, a ajuns în optimi la Dobrich, după 6-3, 7-5, cu Miriam Bulgaru.

Din păcate, surpriza zilei de miercuri a produs-o, în sens negativ, Elena Gabriela Ruse, a treia favorită a competiției. Ea a fost învinsă, scor 1-6, 6-3, 2-6, de Caroline Werner, din Germania, jucătoare venită din calificări.

Miercuri seara urmau să joace în primul tur și Andreea Roșca, favorită 1, Cristina Dinu și Georgia Crăciun, jucătoare venită din calificări.

Oana Simion, a 11-a jucătoare din România prezentă pe tabloul principal, a fost învinsă încă de marți, ea cedând clar, 7-5, 1-6, 2-6, în disputa cu Giulia Gatto Monticone, din Italia, a doua favorită a turneului.

Se știu deja câteva meciuri din optimi. Nicoleta Dascălu dă piept cu rusoaica Viktoria Khan, jucătoare care în primul tur a trecut a șasea favorită a turneului, Valeria Strakhova, din Ucraina, scor 6-1, 2-6, 6-0.

De asemenea, am putea avea alte două dueluri 100% românești, respectiv Irina Fetecău – Andreea Roșca, dacă ultima trece de Despina Papamichail (Grecia), și Jaqueline Cristian – Cristina Dinu, dacă ultima trece de Gabriela Horackova (Cehia, lucky-looser).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version